Ilion presteert goed tijdens de Nationale Kampioenschappen Indoor Atletiek – Zoetermeer Reclame | regionaal tijdschrift

Huidig
118 keer gelezen

Zoetermeer – Deze maand werden in Apeldoorn verschillende Nederlandse kampioenschappen indooratletiek gehouden. In verschillende leeftijdscategorieën deden de beste atleten uit Nederland mee. In de categorieën U18 en U20 vielen de prestaties van deze Ilion-atleten op, met name die van Tijn den Duijn en Lies en Daan Kneppers.

Eerder deze maand werd Tijn den Duijn Nederlands U18-kampioen verspringen op de Nationale Indoor U18/U20 Kampioenschappen in Apeldoorn. Tijn liet zich van zijn beste kant zien. Zijn zes sprongen waren beter dan zijn PR. Met zijn vijfde sprong sprong hij verder dan alle concurrenten en pakte de titel. Het Ilion Club-record in het verspringen staat sinds december 2001 op naam van Jonathan Pengel met een afstand van 6,83 m. Wellicht kan Tijn dit record snel verbeteren. Om een ​​idee te krijgen hoe ver Tijn sprong (vloog): het zijn vier zespersoons eettafels van 1,60 meter op een rij.

Snel

Ilion mag binnenkort niet één maar twee Nederlands kampioenen eren. Lies Kneppers verraste zichzelf en haar tegenstanders. Lies heeft nog nooit zo snel indoor gelopen als op deze Nederlandse kampioenschappen. In de halve finales, maar ook in de finale verbeterde hij zich en vestigde het clubrecord op de indoor 400 meter. Hij vloog letterlijk over de baan en klokte in de finale een tijd van 56,60 seconden. Een verrassende overwinning als nummer twee in de finale Lynn Behnke had een veel sneller PR dan Lies, namelijk in 55 seconden. Met deze fantastische tijd van 56,60 seconden staat Lies dit seizoen zesde in de indoortijden, terwijl Daan Kneppers, de broer van Lies, op hetzelfde onderdeel bij de senioren derde werd. Ook een fantastische prestatie. Aan deze Nederlandse kampioenschappen namen vijftien atleten uit Ilion deel. Veel van deze atleten piekten op het juiste moment en verbeterden hun persoonlijke beste prestaties.

oude mensen

Atleet Naomi Sedney werd derde bij de senioren in de sprint 60. Een fantastische prestatie voor haar: ze liep voor het eerst in twee jaar onder de 7,5 seconden. Naomi behoort al jaren tot de beste Nederlandse sprinters.
Ilion is trots op al deze mooie prestaties. Ilion is ook trots op onze Maurice Afognon, een oud-lid van Ilion die Nederlands kampioen werd in de categorie U20M op de 60 meter sprint. Maurice, die momenteel traint bij Atletiek Rotterdam, maar nog wel eens in Ilion opduikt, had een geweldige tijd in de finale, namelijk 6,72 seconden. Dit is de snelste tijd die een Nederlander dit seizoen binnenshuis heeft neergezet.

Darmbeen

Wil jij ook kennis maken met deze leuke sport? Kijk op www.ilion.nl wanneer je kunt komen trainen. Ilion is gevestigd aan de Van der Hagenstraat. Ilion kent de volgende ledengroepen: jeugd- en baanatletiek (allround, ver/hoogspringen, kogelstoten, sprint etc.), gastlid (getalenteerd lid van een andere vereniging die op specifieke gebieden bij Ilion wil trainen), race en Fit/en Nordic Walking-groepen.