Halvering van de Maan Cup: FC Zoetermeer moet het hoofd buigen voor Wilhelmus

Wilhelmus en FC Zoetermeer speelden een mooie wedstrijd op Sportpark Westvliet in de tweede ronde van het voetbaltoernooi Haaglanden in Halve Maan. Wilhelmus bleek de betere ploeg en mocht verder ombouwen.

Tekst: Roland van der Linden

Veel kansen kregen beide ploegen niet, maar toch werden er veel doelpunten gescoord in de wedstrijd. Halverwege de eerste helft opende Wilhelmus de score met een directe vrije trap op de rand van het strafschopgebied. FC Zoetermeer werd daarna gevaarlijker, maar kon geen goede scoringskansen creëren.

Tien minuten

Wilhelmus begon goed na de thee en besliste de wedstrijd in tien minuten met drie doelpunten. Sergio Veugelers, Floris Boeie en Cedrick Aké (foto) bezorgde Wasps een 3-0 voorsprong. In het laatste halfuur was FC Zoetermeer wederom de sterkere ploeg, maar ook grote scoringskansen bleven uit. Roald Houterman wist echter in de zeventig minuut de 1-3 te maken. Vlak voor tijd zette Brandon Zigo Tichem de eindstand op 2-3.