Oefenvoetbal: VUC wint van Excelsior Maassluis, FC Zoetermeer verrast SV Nootdorp

VUC Excelsior bracht Maassluis gelijk met de overwinning in Het Kleine Loo. PGS/VOGEL verliet het veld met een kleine overwinning tegen SV Loosduinen. Op eigen veld bleef FC Zoetermeer aan de goede kant van het scorebord tegen SV Nootdorp. GDA en HBS O23 bleven in evenwicht en Quick Steps versloeg DVV Delft.

Tekst: Roland van der Linden

VUC – Excelsior Maassluis

VUC presteerde goed tegen een gecombineerd team van Excelsior Maassluis. De ploeg van coach Rob de Lange won de wedstrijd met 4-2. De doelpunten van VUC werden gescoord door Padmore Mensah, Dean Hulters, Djamairo Rigters en Melvin Vissers (foto).

sv Loosduinen – PGS/VOGEL

Op Sportpark Madestein was de derde divisie PGS/VOGEL te sterk voor SV Loosduinen. De leuke wedstrijd eindigde in 0-1. Senna van Deene scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd op aangeven van Zakaria El Barzouhi.

FC Zoetermeer – SV Nootdorp

FC Zoetermeer stond tegenover SV Nootdorp, dat uitkomt in de tweede divisie. De derdeklasser nam vanaf de eerste minuut de wedstrijd in handen, maar in de twaalfde minuut opende Peter Lamoneco via Justin van Rijswijk de score voor de Nootdorpers: 0-1. FC Zoetermeer bleef het voordeel behouden, maar kon dit niet compenseren.

De gelijke stand kwam pas in de 61e minuut. Tim Ceder scoorde 1-1 na een diepe bal van Jurian Koevoets. Een kwartier later maakte Daley Windhorst er 2-1 van tegen zijn oude club na een assist van Tim Ceder. Ook werd het 3-1. Een lange bal van Nordin Ypey werd verlengd door Faysal Amazeine. Vervolgens kon Djamil El Messaoudi scoren.

GDA-HBS O23

The Crows speelden beter dan de thuisploeg, maar GDA speelde effectiever en wellicht met meer volwassenheid. De thuisploeg ging met een 2-0 voorsprong de rust in. Een bal van Dennis Heemskerk werd door Jeroen Mantel omgezet in een doelpunt. Vervolgens liet Tim Vreeswijk Jorden ‘t Hart scoren: 2-0. In de tweede helft ging een schot van HBS-speler Stan van Dijk via een GDA-verdediger in het doel. Kay van Brummelen, die eerder de lat raakte, wist de stand in evenwicht te brengen: 2-2. HBS O23 bleef aandringen maar kon er niet 2-3 van maken.

DVV Delft – Snelle stappen

Beide teams hebben nog niet gewonnen in de competitie. Quick Steps won met 2-4 door doelpunten van Valentino Vink (2x), Younes Zahri en Rober Jas (strafschop). Emre Oznavuz scoorde beide doelpunten voor DVV Delft. Bij beide gelegenheden was Darlison Gerardus de klager.

Coach Ronald Freen over de wedstrijd: “Quick Steps was de betere ploeg, maar er is nog veel werk aan de winkel om doelpunten te voorkomen. We krijgen er nog steeds twee tegen.” DVV Delft reageerde: “We begonnen slecht aan de wedstrijd, maar daarna hadden we het grootste deel van de wedstrijd en de beste kansen. De scheidsrechter was erg slecht en beide teams raakten gefrustreerd door de vele slechte beslissingen. Het gelijkspel zou verdiend zijn geweest.”