De judoka’s kwalificeren zich voor het NK Judo – Zoetermeer Reclame | regionaal tijdschrift

Huidig
43 keer gelezen

Zoetermeer – Tijdens de regiokampioenschappen Zuid-Holland 15 jaar geleden kwalificeerden drie judoka’s van Budoschool Yotosama zich voor het Nederlands kampioenschap door in de top vier te eindigen.

Op Sportboulevard Dordrecht wist Duncan de Jong met twee snelle overwinningen in Ippon de finale in de categorie -60 kg te bereiken, waarna hij genoegen moest nemen met zilver.

Zijn clubgenoot Sem Guerand verloor in de eerste ronde van de daaropvolgende kampioen van dezelfde categorie. In de herkansing wist hij brons te pakken met drie overwinningen op ippon en kreeg hij tevens een ticket voor het Nationaal Kampioenschap.

In de categorie -66 kg moest Aron Gyori meteen een nederlaag lijden, maar gelukkig herstelde hij zich en won hij de herkansingsronde. Aron won ook brons. Melvin de Jong (-38 kg) stond op het punt een ticket voor het NK te verliezen, voor het brons stond de debutant met nog 30 seconden voor, maar hij stikte letterlijk.

Op 9 november strijden Yotosama judoka’s op het hoogste landelijke platform in Hoogeveen. Het wordt een spannende wedstrijd voor de Zoetermeerse atleten.