ZVDO’74 wint overtuigend op SBC2000 in Breda

Andel/Breda – Zaterdag reisde Andel’s ZVDO’74 eerste elftal af naar Breda voor een competitiewedstrijd tegen SBC2000, een ploeg die ze kennen uit eerdere oefenwedstrijden. Deze keer ging het echter om punten. Coaches Ronnie te Boekhorst en Lou Goedel zorgden ervoor dat de ploeg goed van start ging.

De aanvallen van ZVDO’74 waren goed doordacht en gecontroleerd. Jelle Sterkenburg opende al snel de score, gevolgd door een doelpunt van Arie Stuij. Na bijna vier minuten kwam ZVDO’74 op 0-2. De eerste helft eindigde met een 1-3 overwinning voor de bezoekers. In de tweede helft hield de verdediging van ZVDO’74 stand en had SBC2000 moeite met passeren. De gastploeg kreeg twee strafschoten, genomen door Casper Robertus, waardoor de stand 1-6 werd.

Er kwam echter een tijd dat het spel van ZVDO’74 ingewikkeld begon te worden en scoren moeilijker werd. SBC2000 wist hiervan te profiteren en bracht de stand terug naar 2-6. Tijdens de pauze moest coach Ronnie te Boekhorst zijn spelers opnieuw zenuwachtig maken, waarna ZVDO’74 met nieuwe concentratie aan de derde helft begon.

Breda scoorde al snel 3-6, maar ZVDO’74 herstelde zich en pakte het tempo weer op. Met snelle aanvallen en goed gebruik van de centrale spitspositie scoorden Emiel Goedel, Berry Boll en Noah Rochat, waardoor de stand opliep naar 4-10. Arjen van Hoornaar vervulde zijn rol als doelman uitstekend en hield het doel schoon toen de verdediging haperde. Helaas werd deze sterke periode ontsierd door een incident waarbij een treffer op de elleboog en een reactie resulteerden in rode kaarten voor beide teams.

In de vierde periode werd de vrede hersteld. Jan-Willem Vaneker wist opnieuw te scoren voor ZVDO’74, maar daarna hield SBC2000 de nul en scoorde nog tweemaal. De eindstand was 6-11 in het voordeel van ZVDO’74.

Het was een wedstrijd vol technische en tactische hoogtepunten en nu is het de beurt aan ZVDO’74 om dit niveau de hele wedstrijd vast te houden.