NAC Breda wint dankzij Ómarsson uit tegen PEC Zwolle

NAC Breda boekte de eerste uitoverwinning in de Eredivisie sinds 3 april 2019. Tegen PEC Zwolle werd de ploeg van Carl Hoefkens 1-2. Twee doelpunten werden gescoord door Elías Már Ómarsson en Kaj de Rooij deed iets terug voor de Zwolse ploeg tegen zijn voormalige ploeg.

Voor de wedstrijd stonden beide ploegen nauwelijks van elkaar gescheiden in het klassement. PEC had negen punten uit tien wedstrijden en NAC had tien punten uit evenveel wedstrijden. Om van de laatste plaatsen af ​​te komen moesten beide ploegen winnen, want ook sc Heerenveen, nummer zestien, heeft net als de Zwolse ploeg acht punten.

Het artikel gaat verder onder de video.

In de eerste helft waren beide ploegen gelijk en kregen beiden hun kansen. De eerste grote kans voor PEC kwam van Younes Namli, die van dichtbij slecht kopte tegen Daniel Bielica. Ook NAC kwam dichtbij, toen Ómarsson de bal terugkopte en deze op de lat belandde. Even leek er een penalty te volgen voor de Zwolse ploeg na een vermoedelijke handsbal van een verdediger uit Breda. De VAR onderzocht de zaak, maar bevestigde het besluit van Jeroen Manschot. Er volgde dus geen boete.

Terwijl Ómarsson in de eerste helft de lat raakte, scoorde de spits in de tweede helft. Raúl Paula, die net was binnengekomen, schoot eerst op Jasper Schendelaar zelf, maar bij de tweede kans kon de buitenspeler voorrang geven. De IJslander zag de bal aankomen en controleerde hem richting de linkerhoek.

Voor de NAC-aanvaller bleef het daar niet bij. Na enkele kansen, vooral van Leo Sauer, stond de stand op 0-2 voor de Bredanos. De Feyenoord-huurling speelde goed met zijn man en vond invaller Dominik Janošek. De Tsjech zag Ómarsson vrij en scoorde met wat geluk de bal. NAC kon niet lang genieten van deze comfortabele voorsprong, want een paar minuten later maakte oud-speler van de Bredase club De Rooij er 1-2 van. Dylan Mbayo keerde de bal terug en de middenvelder hield zich buiten het strafschopgebied voorzichtig vast. De bal belandde in de rechterbovenhoek.

Grote kansen waren er voor beide ploegen niet meer en de stand bleef 1-2 in Zwolle. Met dit resultaat komt NAC op twaalf punten en bezet momenteel de negende plaats in de competitie. PEC blijft steken op acht punten en staat op doelsaldo nog steeds vijftiende boven Heerenveen. De Zwolse ploeg zal volgende week een lastige uitwedstrijd tegen PSV tegemoet gaan en de club uit Breda zou thuis kunnen spelen tegen RKC Waalwijk.