Medaillesuitreiking voor DWF in Zoetermeer – Het Kompas Sliedrecht

20 oktober 2024 om 18:16 uur

Sport Deel uw nieuws

ZOETERMEER/SLIEDRECHT – Zwem- en poloclub Door Water Fit (DWF) won talloze medailles in het zwembad van Zoetermeer. Afgelopen zaterdag werd het eerste onderdeel van de Westelijke Regio Competitie (RWC) gezwommen. In totaal werden er 25 persoonlijke records (PR) en vijftien medailles behaald.

De competitie begon met het 4 x 50 m vrije slag evenement voor gemengde jongens en meisjes. Startende zwemmer Django Daems kende een prima start. Met een snelle overnametijd dook Sifra Schelling het water in en werd de voorsprong vergroot. Matthijs Biesheuvel zwom vervolgens en wist de leiding vast te houden. Finalezwemmer Silke Lagendijk eindigde als eerste met een voorsprong van tien seconden.

Toen kwamen de dames in actie. Puck Hogendoorn en Sanne Nederveen zwommen de 200 meter schoolslag. Puck zwom naar de derde plaats en won een bronzen medaille. Sanne zwom naar de tweede plaats en won een zilveren medaille. Later in de wedstrijd verscheen Sanne nog tweemaal aan de start voor de 100 meter vlinderslag en de 100 meter wisselslag individueel. Hij verbeterde zijn tijd op de vlinderslag met twee seconden en won een gouden medaille. Op de combinatie behaalde hij een mooie zilveren medaille.

De meiden Nienke van Cuijlenburg en Myrthe de Lange speelden een wedstrijd op topniveau. Ze begonnen met de borstcrawl van 100 meter. Nienke zwom een ​​PR van vijf seconden. Myrthe verbeterde haar tijd met één seconde. Daarna namen ze opnieuw deel aan de 200 meter vrije slag. Nienke verbeterde zijn tijd met 32 ​​seconden. Dit is de grootste PR van deze competitie. Myrthe zwom een ​​PR van twee seconden.

De 50 meter schoolslag en de 100 meter wisselslag stonden op het jongensprogramma Matthijs Biesheuvel en Django Daems. Matthijs zwom snel op de 50 meter schoolslag en won een gouden medaille. Django zwom een ​​PR van drie seconden. Matthijs zwom naar de eerste plaats op de 100 meter wisselslag en won zijn tweede gouden medaille. Django zwom ook snel en won een bronzen medaille.

Naast bovenstaande prestaties waren er medailles voor Bob Hogendoorn (2x 3e), Sarah Mijnster (3e), Milan van Renswoude (2x 2e) en Sifra Schelling (3e) en Anne-Lotte de Vreede (2x 3e). De PR’s werden gezwommen door Kenji Bor (1x), Javeaney Haksteen (2x), Danique Hoogendorp (1x), Sarah Mijnster (1x), Daisy Nederlof (1x), Wesley Nederlof (2x), Aram Petrosyan (1x), Sifra Schelling ( 2x). ), Emily Versteeg (1x), Chantal Voorsluijs (1x), Sharon Voorsluijs (2x) en Anne-Lotte de Vreede (2x). De volgende wedstrijd is op 26 oktober in Gorinchem.