NAC verliest in laatste wedstrijd van het trainingskamp met 0-1 van Lierse SK | BredaVandaag

Door: Bakker Ties

Algemeen

BREDA – NAC slaagde er niet in het trainingskamp in Zeeland met een overwinning af te sluiten. In het veld van vv Kapelle was Lierse SK met 0-1 te sterk. Kort na de pauze werd Maxim Kireev tot winnaar van de wedstrijd gekroond.

De NAC ging van start met de volgende elf namen: Kortsmit, Lucassen, Besselink, Van Reeuwijk, Royo, Van Ooijen, Kuijpers, Grabovac, Chouradi, Boere en Lourens. In Lierse treffen we een oude bekende, Luc Marijnissen, aan in de verdediging.

Partij vooruitgang

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van het hoofd van Tom Boere. De aanvaller verlengde een voorzet van Jaivy Lourens, maar zijn schot miste het Belgische doel.

De grootste kans in de beginfase was voor Lierse. Daguin Victor ontving de bal op een presenteerblaadje, maar slaagde er niet in het eerste doelpunt te scoren. Aan de andere kant ging de Lierse-doelman naast na een afstandsschot van Kuijpers.

Verder gebeurde er in de eerste helft niet veel. Weinig kansen en geen doelpunten. De tweede helft begon goed, maar helaas aan de verkeerde kant voor NAC. Maxim Kireev maakte met een fraaie individuele actie de 0-1 voor zijn ploeg.

Een kwartier na rust was het Roy Kortsmit die zijn ploeg op de been hield met twee prima prestaties. NAC speelde vandaag met een jonge opstelling en voerde in de tweede helft veel wijzigingen door. De jongeren maakten een goede indruk en wisten tegen het einde van de wedstrijd meerdere kansen te creëren.