Voetbalkampioenschap voor meisjes en vrouwen in Amersfoort

15 juni 2024 om 9:02 uur

Voetbal

AMERFOORT Het eerste Amersfoortse kampioenschap voetbal voor meisjes en vrouwen in 2022 was een overweldigend succes. Een vervolg was uiteraard onvermijdelijk. Dit jaar organiseerden de Cobu Boys voor de derde keer het Amersfoorts voetbalkampioenschap. En ook dit jaar waren er weer veel teams die zich hadden aangemeld.

In totaal bereikten 63 teams waarvan er 55 de finish bereikten. Dat was wel even deprimerend voor de organisatie, die last-minute afzeggingen. Ook Nieuwland en VOP verschenen de laatste avond niet. Als gevolg hiervan werd slechts één groep voltooid in plaats van twee. Maar het sportplezier van de meiden en dames mocht niet bederven. Ze hadden veel plezier en dat was ook te zien op het veld. Fanatiek maar niet onsportief. Dit was vooral opmerkelijk toen de Cobu Boys-teams tegen elkaar speelden. Ze hielden zich in en toen er een botsing plaatsvond, moesten de dames hartelijk lachen.

WEDSTRIJDEN VAN 20 MINUTEN

De wedstrijden duurden slechts 20 minuten, maar er was geen rust tussen de wedstrijden. Als je dus vijf wedstrijden achter elkaar moet spelen, is dat een grote inspanning. Dat was op het einde ook te merken. Als er bijvoorbeeld een behandeling tegen krampen bestond, gingen sommige vrouwen een tijdje op de grond zitten om uit te rusten. Maar naarmate de wedstrijd vorderde, sprong ik weer van opwinding. En een goede afsluiting van het seizoen.

COBU KIDS V3 – COBU KIDS V1

Binnen een paar minuten pakte het eerste elftal van Cobu Boys een voorsprong die ze niet meer uit handen wilden geven. V1 speelde veel op het veld van V3 en het duurde niet lang voordat Eva van de Meijll Dekker een mooi tweede doelpunt maakte. Een sportwedstrijd die de meiden van Cobu Boys 3 echt niet wilden verliezen. Maar damesteam 1 was veel sterker en Manon de Bruin scoorde kort voor tijd de 3-0. Dit was tevens het eindresultaat.

CJVV V1 – COBU KINDEREN V1

Hier opende CJVV snel de score. In de tweede minuut had CJVV al een 1 – 0 voorsprong en in de vierde minuut was het al 2 – 0. De wedstrijd werd in beide helften gespeeld waardoor beide ploegen kansen kregen, maar CJVV was in de aanval gevaarlijker, vooral omdat de aanvallers van Cobu De jongens schoten naast de kansen. Een fanatieke maar sportieve competitie. Na 10 minuten ontving Masah Sheriff van CJVV de bal. Een prachtige solo waarin hij de doelman van Cobu Boys verraste en versloeg en richting doel kopte. Daar aangekomen snijdt en draait hij nog een paar keer en scoort het derde doelpunt. CJVV won met 3-0.

COBU KINDEREN V1 – HIGHLANDS V1

Hoogland begon enthousiast en het was duidelijk dat het team meer ervaring had. Twee minuten later pakte Hoogland de eerste bocht waar hij geen voordeel uit kon halen. Na 6 minuten stuiterde een sterke bal van de doelman, deze werd opnieuw gepakt door Hoogland maar de bal werd tegengehouden door de lat. Daarna ging het snel. Minuut 8 1 – 0 voor Hoogland, minuut 10 2 – 0 voor Hoogland en minuut 12 3 – 0 voor Hoogland. In de 14e minuut gebeurde het opnieuw. De doelman van Cobu Boys liet de bal hoog ontsnappen. Een alerte Hooglandspeler pakte de bal op en kon in een leeg doel scoren. Einduitslag 4 – 0 voor Hoogland.

COBU KIDS V1 – COBU KIDS V2

Eén van de laatste twee wedstrijden van de middag. Er vielen een paar druppels regen, maar dat duurde niet lang. Na 4 minuten scoorde Cobu Boys V1 het eerste doelpunt. Onmisbare kans alleen voor de doelman. Ook hier was het krachtsverschil tussen de teams duidelijk te zien, maar het tweede team vocht dapper. Verschillende schoten raakten de doelman, de paal en de lat, maar kwamen niet binnen. Er werd opgemerkt dat de dames veel afstandsschoten probeerden. Maar de energie was een beetje weg. Sterker nog, ze waren opgelucht dat het kampioenschap voorbij was.

CERTIFICERING VAN DE PRIJS

Direct na het laatste fluitsignaal vond de prijsuitreiking plaats. Allereerst werden uiteraard de organisatoren en werkers bedankt. Wedstrijdsecretaris Kevin, omroeper Piet en andere organisatoren waren tevreden over het verloop van de hele week. Veel wedstrijdschema’s, maar plezier en sportiviteit staan ​​altijd voorop. Er wordt nu al uitgekeken naar het jaar 2025, waarin Cobu Boys wederom organisator en gastheer zal zijn.