Recensie 3e klasse – 4e klasse Kwalificaties. Laakkwartier treft in de finale Concordia. GSC ESDO speelt de finale tegen FC IJsselmonde. Ook Erasmus, Vredenburch, Loosduinen en Maasdijk spelen komend seizoen in de vierde divisie

Hercompetitie 3e klasse – 4e klasse:

Voor Erasmus, Vredenburch, Loosduinen en Maasdijk kwam zaterdag een einde aan de zoektocht naar promotie naar 3Mijn klas. Erasmus verloor met ruime voorsprong op bezoek bij FC IJsselmonde: 3-0. Vredenburch verloor nipt op bezoek in Bergambacht: 2-1. Loosduinen stond bij rust al met 2-0 achter op bezoek bij GSC ESDO. Met nog een kleine tien minuten te gaan verkleinde Tom Vrieling de achterstand: 2-1. Er waren geen verdere wijzigingen in de positie. Loosduinen is volgend seizoen 4 ook beschikbaarMijn klasse werkt. GSC ESDO is nog steeds in de race voor promotie naar 3Mijn klas. Maasdijk, die een goed seizoen beleefde in de 4Mijn In klasse D en slechts vier punten achterstand op kampioen FC Zoetermeer viel zaterdag ook hun droom in duigen. Derdeklasser Concordia bleek te sterk: 1-2. Bij rust stond Maasdijk nog met 1-0 voor. Tien minuten na rust stonden de bezoekers uit Delft opnieuw op gelijke hoogte: 1-1. in 87Mijn minuut Maasdijk kreeg de genadeslag: 1-2.

Net als GSC ESDO en Concordia won ook Laakkwartier. Thuis tegen Meeuwenplaat was de stand maar liefst 4-1. Bij rust stond Laakkwartier met 1-0 voor dankzij een doelpunt van Karam Boukhari. Na rust maakten Appie Amakran en opnieuw Karam Boukhari er 2-0 en 3-0 van. Met nog twintig minuten te gaan werd de thuisploeg teruggebracht tot tien man nadat Rafiq Ibrahim een ​​rode kaart kreeg. Een kwartier voor tijd kwamen de gasten terug van een 3-1 achterstand. Maar het laatste woord ging naar Laakkwartier, die er dankzij Hamza Boukhari 4-1 van maakte.

De finale staat op zaterdag 15 juni op neutraal terrein (nader te bepalen). Laakkwartier speelt tegen Concordia. Daarom zal een van de twee teams degraderen naar 4Mijn klas. GSC ESDO speelt tegen FC IJsselmonde.

Uitgever: Hethaagsamateurvoetbal.nl