SDC Putten definitief uitgeschakeld in finale play-off – De Puttenaer

6 juni 2024 om 13:54 uur

Voetbal

VALKENSWAARD/PUTEN SDC Putten slaagde er niet in de finale van de play-off voor promotie naar de vierde divisie te bereiken. De ploeg van coach Kwadjo Boateng verloor woensdagavond met 3-0 van Valkenswaard en werd daardoor direct uitgeschakeld.

Valkenswaard kopte na een hoekschop in de derde minuut het eerste doelpunt. Nadat Valkenswaard de 2-0 had gescoord, probeerde SDC-twitteraar Putten de blauwe brigade aan te moedigen met de tekst “Putten moet nu echt wakker worden!”

Ook de bezoekers kregen meerdere kansen, maar het uiteindelijke lot was de Valkenswaardse doelman of het aluminium. Een kwartier na rust besliste Valkenswaard de wedstrijd door eveneens de derde te scoren.

SDC Putten speelde de wedstrijd met tien man af vanwege de rode kaart voor Quinten Jony. In de tussenstand op sportpark Den Dries is er niets veranderd, waardoor het seizoen voor de Gelders per direct is afgelopen.

Valkenswaard speelt zaterdag de finale om promotie naar de vierde divisie. Delft Wippolder is de concurrent op sportpark De Watertoren in Zaltbommel.