Futsal Cup: de Mazzel Stars voor dames winnen voor de vierde keer de beker

Maandag werd in de Topsporthal in Rotterdam de finale van de KNVB-beker heren en dames gespeeld. In de damesfinale stond de teqam van Mazzel Stars uit Zoetermeer centraal.

Tekst en foto’s: Alex Pronk

Mazzel Stars vr. 1 – Berkel vr. 3

Het damesteam van Mazzel Stars bereikte voor de zevende keer de finale. De eerste twee edities stonden onder leiding van coach Martin Oosterveer en werden niet gewonnen. Onder begeleidingsduo Ben Friggen en René Hijmans bereikten de vrouwen vijf keer de eindstrijd en wonnen er drie. Het huidige Mazzel Stars damescoachingsduo Friggen en Hijmans maakten een einde aan deze finale.

Voor neutrale toeschouwers was de wedstrijd spannend om naar te kijken. In de vijfde minuut raakte Ghislain Abdellaoui (Mazzel Stars) de lat over Berkel-doelman Linda Rens heen. Na gemiste kansen van Linda Hendriks en Renée Rens kreeg Marit Feron haar afstandsschot gered.

Pas in de zeventiende minuut, na langdurig balbezit door de vrouwen van Berkels piepjonge coach Daniél Rens, wist Iris Cocx met een afstandsschot eindelijk te scoren voor Mazzel Stars: 1-0. Nog geen drie minuten later haalde Cocx haar teamgenoot Romy Snell in, maar ze wist geen raad met die kans. Ze bereikten de rust met een 1-0 voorsprong.

In de tweede helft hielden de senioren van Berkel tien minuten stand, totdat Suzan van den Berg vanaf rechts binnenstormde en de prachtige (tweede) doelman Lisette de Keijzer bijna kansloos op de achterlijn liet: 2-0. In de veertigste minuut kreeg Ghislain Abdellaoui de bal uit een hoekschop en scoorde eveneens: 3-0.

Mazzel Stars zag de tegenstander terugkeren. Diana Rens werd ten onrechte gestopt in het zesmetergebied en scheidsrechter Ruud Augustin kon niet anders dan Berkel een strafschop geven. Linda van Campenhout wist hier in de 44e minuut wel raad mee en versloeg doelman Lindsay Maaskant: 3-1. Na een overtreding van Romy Snell toonde de in het zwart geklede uitstekende scheidsrechter een gele kaart aan de speelster van Mazzel Stars en moest zij twee minuten speeltijd uitzitten. Berkel kon deze twee minuten niet benutten.

Tjaard de Vries overhandigde vervolgens namens de KNVB de medailles en de felbegeerde beker aan de Mazzel Stars, die de beker inmiddels voor de vierde keer in handen hadden.

VOC H1 – Rotterdamse studenten H5

In een zeer spannende wedstrijd in de categorie heren B tussen de twee Rotterdamse verenigingen, VOC 1 en Rotedamse Studenten 5, won VOC. Beide teams scoorden binnen drie minuten een doelpunt. Namens de VOC wist Johan Paping het eerste doelpunt te scoren en nog geen minuut later scoorde Nick van Toor voor de Rotterdamse Studenten. Deze score zorgde ook voor vrede.

In de 31e minuut scoorde Abdel Menkveld het tweede doelpunt voor rood-zwart: 2-1. Terwijl iedereen dacht dat dit eindresultaat ook het eindresultaat zou zijn, scoorde Nick van Toor opnieuw vanaf zijn eigen helft in het lege doel van de Rotterdamse Studenten: 3-1. Na de aftrap floot Mukesh Bhondoekhan het einde van de wedstrijd.

De Talentacademie – Rohda’76

Deze categorie A-competitie werd afgelast omdat de Rotterdam Talent Academy een niet speelgerechtigde speler had toegelaten tot deelname aan de halve finales en daarvoor. De tuchtcommissie onderzoekt de zaak nog. We moeten dus afwachten wat er gebeurt. Als de Talten Academie uit de bekercompetitie zou worden uitgeschakeld, zou de finale worden gespeeld tussen Rohda’76 en Bergambacht. Op dit moment is nog niet bekend wanneer en waar de wedstrijd gespeeld zal worden.

Uitspraak

Competitieleider Ferdy Timmer, die volgend seizoen een andere functie zal bekleden, was het daar niet mee eens Haaglanden voetbal:,,Ik kan op dit moment nog niet zeggen wat er gaat gebeuren. “Ik hoop dat er snel een beslissing valt, zodat de wedstrijd zo snel mogelijk gespeeld kan worden.”