NAC promoveert na gekke wedstrijd in Rotterdam naar de Eredivisie | BredaVandaag

Door: Olaf Knook

NAC

BREDA – NAC promoveerde zondagmiddag naar de Eredivisie. De ploeg van Jean-Paul van Gastel verloor in Rotterdam met 4-1, maar dat was niet genoeg 6-2 overwinning van de Bredanaars in het Rat Verlegh stadion. Vijf jaar De laatste keer dat NAC op het hoogste niveau speelde is alweer een tijdje geleden.

Het leek een simpele opgave voor NAC: een voorsprong van vier doelpunten behouden. Maar in Kralingen was het helemaal niet makkelijk. Bij rust verloren de Bredanos al met 3-0. Kort daarna, in de tweede helft, wist Excelsior de stand in evenwicht te brengen. Troy Parrott scoorde zijn derde doelpunt in de tweede etappe van de play-offfinale.

De tekst gaat hieronder verder.

Knijp in de kont

Maar in de 58e minuut kwam NAC weer op voorsprong. Casper Staring maakte er uit een strafcorner 4-1 van. Zo klommen de inwoners van Breda praktisch door naar de Eredivisie.

Het laatste half uur was het echt hoofdpijn. Excelsior deed er alles aan, maar kon de gelijkmaker niet meer vinden. Na het laatste fluitsignaal omhelsden de spelers elkaar en begon het feest voor de Bredanos.