NAC Breda overwint de schrik en promoveert naar de Eredivisie

NAC Breda promoveerde zondagmiddag naar de Eredivisie. De ploeg stond tegenover Excelsior en verdedigde vanaf de heenwedstrijd een 6-2 voorsprong. De Rotterdamse rivaal kwam in vijftig minuten op een 4-0 voorsprong, maar een doelpunt van Casper Staring redde de promotiedroom van NAC Breda.

Excelsior ging als nummer zestien van de Eredivisie de play-offs in. De Kralingers wisten ADO Den Haag voor het eerst op overtuigende wijze te verslaan en wonnen in de halve finales met 1-2 en 7-1. NAC Breda eindigde als achtste in de reguliere categorie Kookkampioenen en moest dus in de eerste ronde van de play-off spelen. Na Roda JC met duidelijke cijfers te hebben verslagen wist de Brabantse club op te schuiven ten koste van FC Emmen.

Bestel het nieuwe Ajax uitshirt in de Ajaxshop!

voeten | Excelsior – NAC Breda (4-1)(6-7)

Het was een zondagavondwedstrijd die we niet snel zullen vergeten. Terwijl de kansen van Excelsior om hun positie na de heenwedstrijd te behouden erg klein waren, lag zondag ineens alles weer open. Voor rust stonden de Rotterdammers met 3-0 op het scorebord. Troy Parrott scoorde twee doelpunten, terwijl oud-Ajacied Boy Kemper een ongelukkig eigen doelpunt maakte.

Maar dit was nog niet alles, want ook Excelsior scoorde kort na rust. Het was opnieuw aanvaller Parrott die scoorde, waardoor het 4-0 werd en de derde van de avond. De hoop keerde terug naar de harten van Rotterdam, maar niet voor lang.

Na een uur scoorde Casper Staring de gelijkmaker, waardoor Excelsior in twee wedstrijden nog een doelpunt moest goedmaken. In het laatste halfuur lukte dat niet meer, waardoor NAC Breda de plek van Excelsior in de Eredivisie wist over te nemen. Laatstgenoemde club komt in het seizoen 2024/2025 uit in de Keuken Kampioen Divisie, de tweede divisie van Nederland.