Excelsior maakt de comeback niet compleet; NAC Breda…

NAC Breda speelt komend seizoen in de Eredivisie. De geelzwarten van Breda verloren met 4-0 van Excelsior, maar de goal van Casper Staring maakte promotie definitief.

NAC Breda begon tamelijk statisch aan de wedstrijd en coach Jean-Paul van Gastel moest passief toekijken hoe de voorsprong van de geelzwarte ploeg als sneeuw voor de zon verdween. Troy Parrott scoorde voor rust tweemaal, toen Boy Kemper na een actie de bal achter zijn eigen doelman behandelde. Met een stand van 3-0 werd de wedstrijd in Kralingen beslist.

Na rust maakte Parrott zijn hattrick compleet, waarmee Excelsior de achterstand van vier doelpunten wist weg te werken. Na ongeveer een uur spelen kreeg NAC echter eindelijk de overhand, want Casper Staring verzamelde een gevallen bal en raakte de touwen om er 4-1 van te maken. Excelsior moest opnieuw op zoek naar het doelpunt, maar dat kwam niet. Dankzij de 4-1 nederlaag promoveert NAC Breda naar de Eredivisie.