Excelsior ligt op koers voor een onwerkelijke comeback tegen NAC Breda

Jan Hoeksema

Laatste update:

Excelsior is op weg om een ​​grote stunt uit te voeren. De nummer zestien van het afgelopen Eredivisie-seizoen moet op eigen veld herstellen van een 6-2 nederlaag tegen NAC Breda. Halverwege is Excelsior met een stand van 3-0 definitief op de goede weg.

Aan het begin van de wedstrijd waren de aanvallende bedoelingen van Excelsior duidelijk. De Rotterdammers probeerden het spel te maken en kregen de eerste mogelijkheid. Een knappe voorzet van Couhaib Driouech bereikte Troy Parrott voor het doel, maar de spits benutte de bal niet goed en miste de kans.

In de twintigste minuut versterkte Excelsior zijn ambities door de score te openen. Met een fraaie steekpass stuurde Lazaros Lamprou spits Parrott diep. De Ier wist te ontkomen aan Jan Van den Bergh, die de verkeerde kant op was gegaan, waarna de weg naar het NAC-doel vrij was. Ook doelman Pepijn van de Merbel kon niet meer stoppen: 1-0.

Enkele minuten later kreeg Derensili Sanches Fernandes een kans. Het schot van de vleugelspeler leek echter meer op een schot dan op een voorzet en alles liep op niets uit. Kort daarna kreeg Parrott een geweldige kans om zijn tweede doelpunt van de dag te scoren. De getalenteerde aanvaller werd uitstekend afgeslagen en kwam opnieuw één-op-één terecht met Van de Merbel, maar dit keer had de doelman de overhand.

De daaropvolgende hoekschop zorgde voor een nieuwe grote kans. Siebe Horemans kopte binnen, maar met een katachtige reflex wist Van de Merbel het doelpunt te ontwijken. Kort daarna stuurde rechtsback Mimeirhel Benita een goede lage voorzet naar Lamprou, die van dichtbij vrij kon schieten. De Griekse aanvaller schoot echter naast.

Excelsior domineerde de hele eerste helft en NAC kon schijnbaar niet anders dan proberen de Rotterdammers tegen te houden. Dat lukte ternauwernood en de ploeg van Marinus Dijkhuizen zou voor rust op een 2-0 voorsprong staan. Van den Bergh bracht Driouech op zijn eigen zestien neer, waarna Parrott vanaf elf meter in het net schoot.

In de eerste helft zou het zelfs 3-0 zijn. Enkele minuten voor rust probeerde Lamprou met een hoge voorzet een ploeggenoot te bereiken. Geen enkele speler van Excelsior raakte de bal aan, waarna NAC-verdediger Boy Kemper de bal onbedoeld in eigen doel schoot. Na een monsterlijke eerste helft van Excelsior hadden de Rotterdammers nog maar één doelpunt nodig om de stand in twee wedstrijden in evenwicht te brengen. Parrott had dat doelpunt vlak voor rust gescoord, maar Van de Merbel verzuimde zondagavond voor het eerst te redden.

Wil je altijd op de hoogte zijn van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!