Play-offs 2e/3e klasse: BSC’68 en DWO moeten zich overgeven

BSC’68 kende een uitstekend debuutseizoen in de derde divisie en liep door doelsaldo de titel mis. In de play-offs kwam er al snel een einde aan de hoop op promotie door een nederlaag in de verlenging tegen FC Oudewater. Ook DWO moest in het duel met EMM’21 het hoofd buigen.

Tekst: Roland van der Linden (bijgedragen door Eric de Wit) | Foto’s: Eric de Wit

BSC’68 – FC Oudewater

In de eerste helft begon de ploeg van coach Abdullah Sari met veel moeite aan de wedstrijd. In die beginfase hing er al een tijdje een doelpunt in de lucht en in de 23e minuut viel het toch en scoorde Joep van Stralen de 1-0. Het waren felle duels, maar scheidsrechter Ed Pieterman liet veel toe, waardoor het tempo van de wedstrijd hoog bleef.

Een tegenvaller voor FC Oudewater was de blessure van verdediger Bob Appels. Enkele minuten voor rust maakte FC Oudewater gelijk. Kick van Zuijlen kopte de bal uit een corner hard tegen de touwen: 1-1. In de laatste fase van de eerste helft nam FC Oudewater het initiatief, maar de strijd bleef spannend.

Na de doelwisseling hetzelfde speelpatroon. Twee ploegen die niet voor elkaar onder wilden doen en die eindigden met een spannende wedstrijd voor volle tribunes. Na tien minuten spelen in de tweede helft kwamen de bezoekers zelfs op een 1-2 voorsprong dankzij een doelpunt van Sven Rietveld.

BSC’68 begon een heus offensief, maar hoe hard ze ook probeerden, de verdediging van Oudewater hield stand. Tot tien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd. Invaller Finn Goulooze scoorde met een inworp nabij het zestienmetergebied de gelijke stand: 2-2. Ondanks de steun van het publiek bleef de stand 2-2, waarna de verlenging kon beginnen.

In de derde minuut van de eerste verlenging verloor de thuisploeg opnieuw terrein door een eigen doelpunt, dat BSC’68 in de resterende minuten van de eerste verlenging niet meer kon herstellen. In de tweede verlenging had FC Oudewater het voordeel en leken de energieën van de ploeg van Abdullah Sari uitgeput. Toch kreeg invaller Kaan Sari in de slotminuten nog twee kansen op strafschoppen, maar verzuimde de afronding: 2-3.

EMM’21 – DWO

In Roelofarendsveen openden de Zoetermeerse ploeg negen minuten voor rust de score. Marwan Moradi scoorde het doelpunt: 0-1. Vlak voor rust werd DWO teruggebracht tot tien man na een rode kaart voor Joshua Steenvoorden. In blessuretijd van de eerste helft maakte EMM’21 de stand gelijk: 1-1.

Na de doelwijziging moest DWO met tien man hard aan de slag om tot een goed resultaat te komen. Na twaalf minuten schoten de lokale bewoners de bal onstuitbaar in de touwen voor de DWO-doelman. DWO deed er alles aan om het tij te keren, maar kon de 2-1-achterstand niet ongedaan maken. In de slotfase kreeg ook Bas Koolmees een rode kaart.