NAC wint een waanzinnige wedstrijd tegen Excelsior met 6-2

“Verander nooit een winnend team”, moet Jean-Paul van Gastel gedacht hebben bij het opstellen van zijn opstelling. De wedstrijd tegen Excelsior begon met dezelfde elf die drie dagen eerder met 3-0 wonnen van FC Emmen.

Na een kwartiertje vuurwerk tijdens de deelname was het aan de jongens op het veld om hetzelfde vuurwerk mee te nemen. Dat gebeurde ook. Er stonden amper vijf minuten op de klok toen we al twee kansen kregen voor de Parel van het Zuiden. Haugen kwam te kort na een goede voorzet van Jan van den Bergh en een afstandsschot van Oldrup Jensen ging enkele centimeters naast het doel van Stijn van Gassel.

Na twaalf minuten spelen kreeg NAC wat het verdiende. Excelsior gaf op onhandige wijze een hoekschop weg. Specialist Janošek plaatste de bal perfect op het hoofd van Oldrup Jensen. Hij verlengde de bal en bij de tweede paal kon Aimé Omgba binnenkoppen en het eerste doelpunt maken: 1-0!

NAC bleef aanvallen en Excelsior kwam in de beginfase niet in actie. Troy Parrott verscheen echter plotseling in de plaats van Van de Merbel. Een mooie kans voor de Rotterdammers, maar Pepijn van de Merbel kon met een redding van wereldklasse de gelijkspel voorkomen.

Een minuut later was de doelman kansloos, toen Lance Duijvestijn na een ongelukkig moment van de Bredase verdediging de bal in het doel wist te schieten. Een tegenvaller voor NAC na een zeer behoorlijke beginfase: 1-1.

Dat NAC dit seizoen in standaardsituaties gevaarlijk is, is voor niemand meer een geheim. Opnieuw. De kopbal van Oldrup Jensen belandde in de handen van Lance Duijvestijn, die een trefzeker doelpunt leek te voorkomen. De VAR kwam tussenbeide en kende NAC een penalty toe. Lance Duijvestijn moest met een rode kaart het veld verlaten. Dominik Janošek wist raad met deze kans en maakte er 2-1 van voor zijn ploeg.

Het werd een gekkenhuis in het bruisende Rat Verlegh-stadion. NAC ketende de ene kans na de andere en de stand werd al snel 3-1. Opnieuw uit een hoekschop. Van Gassel maakte zich los en Jan van den Bergh maakte er snel 3-1 van! Wat een zegen voor het team van Jean-Paul van Gastel!

De eerste helft was waanzinnig. Vlak voor rust was het Excelsior dat een penalty kreeg van scheidsrechter Higler. Na een lange bal ontstond er plotseling een één-op-één en kwam Van de Merbel te laat. Strafschop en gele kaart voor de doelman. Troy Parrott zette de penalty om en bracht de ruststand op 3-2.

In de tweede helft verloor NAC even en wonnen de tien van Excelsior zelfs de wedstrijd. Met nog een half uur te gaan kreeg NAC de wedstrijd weer onder controle en begon het weer kansen te creëren. Invaller Koscelnik zag een schot met links naast gaan en Haugen kwam binnen een mum van tijd op het scorebord.

Met nog 18 minuten te gaan in de reguliere speeltijd kreeg Excelsior zelfs de tweede rode kaart. Arthur Zagré kreeg zijn tweede gele kaart en de Rotterdammers moesten met negen man verder.

NAC profiteerde direct van de situatie. Martin Koscelnik schoot de bal tussen het been van een verdediger en versloeg doelman Van Gassel: 4-2!

Later leverde ook Elías Már Ómarsson een bijdrage. De invaller stond precies op de goede plek toen Jan van den Bergh na een schitterende actie de bal bij de tweede paal verzamelde. De spits scoorde met een kopbal en bracht de stand op 5-2 tegen zijn oude club. Even later zette de aanvaller een voorzet van buiten het gebied voor. Hij scoorde de bal met zijn linkervoet en liet het Rat Verlegh-stadion opnieuw ontploffen van vreugde: 6-2!

Aanstaande zondag verdedigt NAC de voorsprong van vier doelpunten in Kralingen.