Play-offs: DWO verslaat Soccer Boys, REMO-avontuur eindigt

In de strijd om een ​​plek in de tweede divisie won DWO in de eerste ronde de uitwedstrijd tegen Soccer Boys. REMO kwam niet door de eerste ronde. Tegenstander Fortuna Be Quick bleek dinsdagavond de betere ploeg.

Tekst: Roland van der Linden

Play-offs tweede/derde divisie

De vier laagst geplaatste kampioenen van de periode moesten in de eerste ronde spelen. In Schiedam was CKC met een 1-5 te sterk tegen het lokale Excelsior’20. Op het DWO-programma stond een uitwedstrijd bij Soccer Boys. In de eerste helft bleven de toeschouwers van Bleiswijk doelpunten verstoken.

rode kaart

Zeven minuten in de tweede helft kreeg Soccer Boys een rode kaart en moest met tien man verder. Het duurde lang voordat DWO voordeel in voordeel kon omzetten. Slechts twaalf minuten voor tijd wist Kurtley de Windt de 0-1 te scoren. Kaël Zulu kopte een kopbal van Bas Koolmees binnen en het laatste woord ging naar Jean Pierre Nocento, die de eindstand op 0-3 maakte. Het Zoetermeer interim-coachingteam Jean-Louis da Costa Gómez (foto) en Wouter van Ginkel speelt nu EMM’21 in de tweede ronde.

Play-offs van de vierde/vijfde categorie

In de play-off om plaatsen in de vierde divisie moesten ook vier teams in de eerste ronde spelen. REMO ontving Fortuna Be Quick op Sportpark De Verademing. De bezoekers uit Goudswaard kwamen voor rust op een 0-1 voorsprong en wisten na de doelpuntenwissel de voorsprong uit te breiden naar 0-3. REMO won nog aan kracht en keerde terug in de wedstrijd dankzij doelpunten van Taylor Schotte en Ibo Soliman. REMO kwam echter niet verder dan 2-3, waardoor de Haagse ploeg ook volgend seizoen in de vijfde divisie moet spelen.