NAC Breda en oud-Feyenoord-speler Van Gastel met één voet in de Eredivisie

NAC Breda heeft vanavond een reuzenstap gezet richting de Eredivisie. De ploeg van Van Gastel won vanavond maar liefst met 6-2 van Excelsior. Het betekent ook dat Rotterdam mogelijk een armere Eredivisieclub wordt.

NAC Breda, nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie, speelde vanavond ontzettend hard tegen Excelsior van de Eredivisie. NAC en Excelsior wachtten de eerste 37 minuten samen. De stand was 1-1 en Excelsior was op dat moment druk aan het zetten om de stand op 1-2 te brengen. Maar in de 38e minuut maakte Duijvestijn van Excelsior een handbeweging richting de bal op de doellijn, waardoor de bal niet in het doel terechtkwam en de stand niet op 2-1 kwam. Dit kostte Duijvesteijn de rode kaart en de ploeg van Van Gastel kreeg een strafschop waar Janosek gebruik van maakte: 2-1. Met nog één man meer ging NAC op zoek naar nog meer doelpunten. Drie minuten later lag de bal er weer in voor de ploeg van Van Gastel: 3-1. De NAC stevent af op een monsterlijk resultaat

Fout van Van de Merbel
Een minuut voor rust gaat Excelsior er opnieuw met tien man uit, met succes. Benita, gehuurd van Feyenoord, wordt neergehaald en de Rotterdammers krijgen vlak voor rust een penalty. Excelsior profiteerde hiervan en beide ploegen gingen met een stand van 3-2 de rust in.

In de tweede helft hield Excelsior stand met tien man, totdat Zagre in de 73e minuut zijn tweede gele kaart kreeg. Excelsior moet met negen man verder. Vanaf dat moment liet de ploeg van Van Gastel alle remmen los. Met elf tegen negen scoorde NAC nog drie keer om de stand op 6-2 te brengen. Jean-Paul van Gastel staat met NAC op de rand van promotie naar de Eredivisie.

De laatste keer dat NAC in de Eredivisie speelde was in het seizoen 2018/2019.