Hercompetitie | NAC Breda vernietigt negen Excelsior-mannen en staat met één been in de Eredivisie

In de eerste helft domineerde NAC vooral in nulsituaties. Na twaalf minuten maakte Aimé Ogba uit een dom genomen hoekschop de 1-0. Excelsior deed echter een kwartier later iets. Cuco Martina gaf de bal over en die werd bestraft door Lance Duijvestijn.

Duivestijn zelf maakte even later echter een ernstige fout. De middenvelder besloot in een reflex een bal met zijn arm van de doellijn weg te werken. Scheidsrechter Dennis Higler wees naar de stip en haalde een rode kaart uit zijn borstzak. Dominik Janosek pakte het geschenk enthousiast uit.

Nog voor rust breidde NAC de voorsprong nog iets verder uit. Helaas maakte Stijn van Gassel een hoekschop onhandig, waardoor Jan Van den Bergh de bal eenvoudig in het lege doel kon schuiven. Troy Parrott keerde echter vlak voor rust de spanning terug. De Ier kon een penalty scoren na een domme overtreding van NAC-doelman Pepijn van de Merbel.

tweede rode kaart

In de tweede helft besloot Arthur Zagré het zijn ploeg wat lastiger te maken. De Franse linksback van Excelsior, die al een gele kaart op zak had, trapte hard op de voet van zijn rivaal en mocht ook al vroeg douchen.

Nog geen twee minuten later maakte Martin Koscelnik er 4-2 van, en twee minuten later scoorde voormalig Excelsior-aanvaller Elías Már Ómarsson ook het vijfde doelpunt van NAC. In blessuretijd maakte Ómarsson zelf ook de stand op 6-2.

Door de nederlaag van zondag heeft Excelsior in eigen huis minimaal vier doelpunten nodig. Het lijkt er dan ook op dat NAC Breda voor het eerst sinds 2019 weer in de Eredivisie mag spelen.