Excelsior verliest zijn eerste finale met 6-2 van NAC Breda

Enkele dagen na de 7-1 overwinning op ADO Den Haag leed Excelsior Rotterdam in Breda een aanzienlijke play-off nederlaag. De Kralingers verloren niet alleen met 6-2 van NAC Breda, maar moesten ook Lance Duijvestijn en Arthur Zagré van het veld zien sturen. Zij zullen daardoor ook de terugwedstrijd van zondag in Rotterdam moeten missen.

Vuurwerk

Redouan El Yaakoubi miste de wedstrijd in Breda vanwege een blessure. In plaats daarvan speelde Casper Widell in het centrum van de verdediging. Door vuurwerk en feestelijk touwtrekken bij de aankomst van de spelers duurde het enige tijd voordat de aftrap kon plaatsvinden. Vanaf die aftrap ging de thuisploeg, aangemoedigd door het bomvolle en fanatieke Rat Verlegh stadion, op zoek naar een snelle openingstreffer.

Hoek

Die kwam na twaalf minuten spelen en, zoals meestal dit seizoen gebeurt, kwam het uit een corner. Het werd onnodig weggegeven en uiteindelijk via Aime Omgba geaccepteerd. Twee minuten later dreigde Troy Parrott, maar kon de voorzet van Mimeirhel Benita niet bereiken. Twee minuten later kreeg Arthur Zagré de eerste gele kaart van de avond en dat zou later belangrijke gevolgen hebben.

Sancties

In de 25e minuut was het gelijk. Lazaros Lamprou onderschepte de bal na slecht verdedigen van NAC Breda. Hij bediende Lance Duijvestijn en scoorde 1-1. Nog geen 10 minuten later leek Duijvestijn de doellijn te redden, maar helaas voor hem en Excelsior maakte hij een handsbal op de doellijn. Scheidsrechter Higler plaatste de bal op de stip en toonde Duijvestijn de rode kaart. Domink Janosek scoorde de penalty en zette NAC Breda weer op voorsprong. Ook werd het 3-1, wederom uit een corner, en kort voor rust kreeg Excelsior een strafschop, die werd gered door Troy Parrott.

Hard werken

Hoewel Excelsior met een man achterstand speelde, leken de Kralingers na rust op een gelijkspel af te stevenen. Na een uur spelen kwamen eerst Couhaib Driouech en daarna Arthur Zagré dichtbij, maar scoorden niet. Zagré kreeg daarna zijn tweede gele kaart en moest ook vertrekken. NAC Breda wist dankzij tweemaal Martin Koscelnik en Elías Már Ómarsson op 6-2 te komen in de finale. Excelsior stond dus voor een zeer lastige opgave voor de terugkeer naar ons Van Donge & De Roo stadion. Maar er zijn in het verleden gekkere dingen gebeurd in de play-offs…