SC Markelo blijft in 2e Divisie G

Sportclub Markelo speelde vanmiddag haar laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2023/2024. Tijdens ons bezoek aan Apeldoorn werd de doelstelling al duidelijk. Uitvoering op eigen houtje. Hiervoor moesten de zwart-witten winnen. Het grote publiek kreeg echter geen wedstrijd van hoge kwaliteit voorgeschoteld. Markelo Sports Club kreeg in de eerste helft twee grote kansen, maar Mickey Slotman verspeelde beide. Daarna kwam Sportclub Markelo als winnaar uit de bus. Een doorgebroken Columbia-speler werd gehinderd door Bram Heuvel. Tegen de verwachtingen van het publiek in kreeg Heuvel slechts een gele kaart. De daaropvolgende vrije trap belandde op de paal. Toch ging Sportclub Markelo met een goed gevoel de rust in. In de 45e minuut kreeg de ploeg van Thijs Houwing een strafschop nadat een speler van Columbia de bal in het gebied raakte. De strafschop werd aanvankelijk gemist door aanvaller Miquel Schippers, maar uit de rebound schoot hij al snel tegen de touwen om er 0-1 van te maken.

In de tweede helft wist Sportclub Markelo de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. In de 48e minuut kreeg de doelman van Columbia goede druk van Mickey Slotman, waarna de doelman de bal verloor. Uiteindelijk was Marcio Kok de eindbestemming, auteur van de 0-2. Kort daarna stond het 0-3. Een vrije trap van Ton Jansen werd door Miquel Schippers geschaafd en bezorgde Schippers zijn tweede van de middag. Tien minuten voor tijd reageerde Columbia. León de Bok maakte er uit een strafschop 1-3 van. Maar het was niet spannend meer. In de laatste tien minuten van de wedstrijd kreeg Sportclub Markelo nog zeker vijf kansen om de score te verhogen, maar het ontbrak aan scherpte in de afwerking. Zo wint Sportclub Markelo met 1-3 op bezoek bij Columbia en is de ploeg van coach Thijs Houwing volgend jaar ook actief in de 2e divisie. Na de wedstrijd was er vreugde over de prestatie, maar ook veel emotie. Vanmiddag speelden Ton Jansen, Nick Pinkert, Ruben Olminkhof, Ferdi Pinkert en Hielke Ketting na jarenlange trouwe dienst hun laatste wedstrijd voor Sportclub Markelo 1. Ze kunnen zich allemaal een prachtige tijd herinneren als spelers van het eerste elftal.