Medaillesregen voor Pro Patria-trampolinisten

Afgelopen zaterdag 25 mei werd in De Meent, Alkmaar, de derde en laatste kwalificatiewedstrijd voor de ere- en eerste divisiecategorie trampoline gehouden. Nog een laatste kans voor een aantal deelnemers om zich te kwalificeren voor het NK in juni.

In de erecategorie junioren I/II dames voerde Fiënna een goede verplichte oefening uit, maar kon haar optionele oefening helaas niet voltooien. Ze bereikte echter de finale waar ze tweede werd.

In de erecategorie Junior Girls begon Elin ook goed aan haar verplichte oefening. Helaas kreeg ook zij te maken met een val in haar selectie, ze haalde de finale niet en eindigde als achtste.
Emma, ​​​​​​​Layla en Skye startten in de eerste categorie Jeugd I/II Meisjes. Skye kon de vereiste oefening niet voltooien, maar ze sloeg een goede keuzeoefening over. Ze werd 11e. Layla kon beide oefeningen uitvoeren, behaalde een plaats in de finale en werd zevende. Emma sprong een zeer goede voorronde en bereikte op de vierde plaats de finale. Hij ging nog een stapje verder en behaalde een hele mooie tweede plaats.

In de eerste categorie Junior Girls was Rosanna aan de beurt. Hij maakte een fout in zijn verplichte oefening, maar hij maakte ook een goede keuze. Hij behaalde de tiende plaats.

Pro Patria3In de zware finale categorie senioren eerste dames sprongen Denise, Kyara, Anouchka en Felicia hun concurrentie. Helaas kon Felicia haar oefening niet voltooien en liep ze een lichte blessure op. Ze werd 25e. Denise, Anouchka en Kyara sloegen een goede voorronde over, wat hen een plek in de finale opleverde. Na een goede finale behaalde Anouchka een schitterende 2e plaats, Denise een 4e en Kyara een 7e plaats.

Bij het synchroonspringen had Pro Patria 4 koppels aan de start. Elin en Fienna sprongen naar de ereklasse Junior Girls. Na een goede voorronde bereikten ze als tweede de finale. Hier wisten ze hun kleine achterstand om te zetten in een voordeel en pakten ze het goud.

Emma en Layla, eerste meisjes van Jeugd I/II, wisten ook de finale te bereiken en werden derde.

Skye en Rosanna, eerste Junior Girls, maakten een fout in de voorronde. Ze bereikten de finale en mochten het zilver mee naar huis nemen.

Het laatste synchroonkoppel, Denise en Kyara, die deelnamen aan de eerste categorie Senior Dames, had geen dag. Ze bereikten geen finale en eindigden als 12e.

Over enkele dagen wordt bekend wie zich definitief heeft geplaatst voor het Nationaal Kampioenschap Ahoy op 22 en 23 juni.

Bezoek voor meer sportnieuws onze sportpagina: sportnieuws of samenvatting sportevenementen

Jouw opdracht? Bekijk ons ​​sportaanbiedersoverzicht en alle sportcursussen in één oogopslag.