NAC Breda gaat door naar de finale play-offs met ruime overwinning (0-3) op FC Emmen | RTL Nieuws

NAC Breda is een stap dichter bij promotie naar de Eredivisie. De Brabanders, die in het seizoen 2018/2019 voor het laatst op het hoogste niveau speelden, bereikten ten koste van FC Emmen de play-offfinale. NAC won in Drenthe met 3-0, nadat de eerste wedstrijd in 1-1 was geëindigd.

In de finale staat NAC tegenover Excelsior of ADO Den Haag. Die twee clubs ontmoeten elkaar zaterdag in de andere halve finale. Excelsior begint de thuiswedstrijd met een 2-1-voorsprong.

Een effectief NAC nam al snel afstand in Emmen. Sigurd Haugen scoorde in de twaalfde minuut van buiten het strafschopgebied. De Noorse spits scoorde in de laatste vier wedstrijden. Na een kwartier stond het al 2-0. De Belgische verdediger Jan Van den Bergh kopte uit een corner binnen.

NAC kon niet klagen dat Dominik Janosek pas vlak voor rust een gele kaart kreeg vanwege een overtreding op Mike te Wierik.

FC Emmen probeerde na rust druk te zetten. De laatste hoop verdween toen Roy Kuijpers in de 57e minuut van ver scoorde: 0-3.

NAC was drie jaar geleden ook dicht bij een terugkeer naar de Eredivisie. In de play-offfinale was NEC iets sterker.