DTS Ede deelt punten met kampioen CSV Apeldoorn

DTS Ede sloot het seizoen af ​​in een puntenklasse tegen kampioen CSV Apeldoorn. Het team van Eden kwam twee keer terug na een achterstand. Voor de ploeg van Eden wisten Nehkomi Veldt en Bilal Tmim het net te laten opzwellen. Kampioen CSV Apeldoorn werd door de inwoners van Eden verwelkomd met een erewacht en bloemen.

Verslag: René Willemsen

Foto’s: Albert Willemsen

Zaterdag moest DTS Ede op bezoek bij CSV Apeldoorn, dat vorige week kampioen werd. De thuisploeg kon zich vandaag nog tot kampioen van de tweede helft kronen, al stelden ze met het winnen van de titel hun ticket naar de vierde divisie al veilig. De EDE Ede was afgelopen. De enorme blessuregolf heeft de afgelopen weken een te grote invloed gehad, waardoor een play-offplaats vorige week al buiten bereik lag. De eerste wedstrijd eindigde destijds in een gelijkspel.

De wedstrijd was amper begonnen. CSV Apeldoorn kreeg net buiten de zestien meter een vrije trap. Specialist Didier Martel stuurde de bal de verre hoek in, buiten bereik van doelman Robin Franken; 1-0. DTS Ede moest direct op zoek naar de gelijkmaker. En daarna gebeurde er niet veel meer. Frank Boers stormde met een diepe bal naar voren en werd binnen zestien meter illegaal verzameld door doelman Nick Hofman. De strafschop werd omgezet na een rebound van Nehkomi Veldt. Aanvankelijk werd zijn poging afgewezen, maar van dichtbij was de tweede poging effectief; 1-1. In een mooi open duel schommelde het spel heen en weer. Na een halfuur spelen wist aanvoerder Jesse Buikema de bal van dichtbij met zijn hoofd richting doel te schuiven. Het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Na 40 minuten spelen nog meer blessures. Helaas moest Frank Boers vanwege een blessure worden vervangen.

Het tweede bedrijf was net zo vermakelijk als het eerste. In de 48e minuut had Roy Talsma pech toen hij met een goed schot op de lat terechtkwam. Kort daarna was het Thom Stunnenberg die zich alleen op het doel toestond, maar zijn poging werd gered. Een paar minuten later was Thom Stunnenberg opnieuw gevaarlijk, maar zijn kopbal ging over de top. En op een moment dat DTS Ede het duel domineerde en een doelpunt van Edes verwachtte, scoorde de thuisploeg. Het was opnieuw Didier Martel, in de 66e minuut, die een vrije trap omzette; 2-1. En net als de eerste helft duurde het niet lang voordat DTS Ede arriveerde. In de 75e minuut onderschept Shapoul Ali de bal, maakt een schitterende steekpass en weet deze af te werken naar Bilal Tmim; 2-2. Kort daarna raakt Shapoul Ali zelf de paal. en dat zou alles zijn.

Een belangrijk resultaat voor Bennekom, zo bleek later. Voor DTS Ede zit dit seizoen erop. Laten we hopen dat iedereen goed herstelt en met een team in topvorm aan de voorbereidingen kan beginnen. Vandaag waren Nehkomi Veldt, Roy Talsma, Huib Siefkes, Shapoul Ali en Haikaz Vervaart voor de laatste keer te bewonderen in het prachtige blauw-wit. Joris Bouter, Hidde Eshuis en Ahmed Lak speelden niet, maar zullen ook DTS Ede verlaten. Bedankt allemaal voor de prachtige momenten die jullie ons hebben gegeven en veel succes met je nieuwe uitdaging.

CSV Apeldoorn – DTS Ede 2-2 (1-1)

Doelpunten: 2. Didier Martel 1-0, 11. Nehkomi Veldt 1-1 (strafschop), 66. Didier Martel 2-1, 75. Bilal Tmim 2-2