Van Gent Laatste weken: judoka Van ‘t End belandt in ronde 16 door diskwalificatie op WK

22 mei 2024 om 14:35 uur

Vechtsporten

AMERSFOORT/ABU DHABI (ANP) Judoka Noël van ‘t End faalde in de achtste finales van het wereldkampioenschap in Abu Dhabi. De 32-jarige Nederlander, die in 2019 de wereldtitel veroverde, verloor in de ronde van 16 in de categorie 90 kilogram van de Libanese Caramnob Sagaipov.

Voor het begaan van een overtreding kreeg Van ‘t End de zwaarste straf: een hansoku-make. Dat betekent diskwalificatie. Van ‘t End won zijn eerste twee wedstrijden met ippon.

Voor de NOS-camera verklaarde de judoka, die jarenlang trainde bij Theo Meijer Sport in Amersfoort, dat hij zich “genaaid” voelde.

Woensdag strandden Guusje Steenhuis, Margit de Voogd en Hilde Jager voortijdig in het damestoernooi. Dinsdag verraste Joanne van Lieshout met de wereldtitel in de categorie tot 63 kilogram.