De halve finale van FC Emmen in Breda eindigt in een gelijkspel

Grote vreugde voor de ploeg van FC Emmen na de penalty van Vicente Besuijen. Foto: ZO!34 / Jari Leijssenaar

In een regenachtig Breda speelden FC Emmen en NAC Breda in de eerste wedstrijd van de halve finale met 1-1 gelijk. Komende zaterdag heeft Emmen nog alles in handen en de mogelijkheid om door te gaan naar de finale in eigen stadion.

Aanvankelijk waren er voor beide ploegen geen grote kansen, maar daarna kreeg Emmen wel enkele goede kansen. Het schot van Desley Ubbink werd geblokt en het lage schot van Vicente Besuijen werd gered door de doelman. Ook NAC kreeg een kans, maar Emmen-doelman Eric Oelschlägel stopte met succes een één-op-één met spits Sigurd Haugen. Oelschlägel redde ook een vrije trap van NAC. NAC scoorde uiteindelijk het eerste doelpunt met een voorzet vanaf rechts, waarbij Haugen de bal kopte. Emmen kwam vlak voor rust dicht bij de gelijkmaker na een goede combinatie tussen Ubbink en Lucas Bernadou, maar NAC-doelman Pepijn van de Merbel redde het schot.

In de tweede helft bleef Emmen zoeken naar de gelijkmaker en bereikte die uiteindelijk vanaf de strafschopstip nadat de VAR een handsbal constateerde. Besuijen profiteerde van de strafschop. Emmen bleef in de slotfase aandringen, maar kon niet scoren. Als gevolg hiervan eindigde de wedstrijd op 1-1 en beginnen beide teams met deze score aan de tweede etappe.

De wedstrijd op De Oude Meerdijk begint zaterdag om 16.30 uur.

Bekijk hieronder foto’s van de wedstrijd in Breda.

Foto’s: ZO!34 / Jari Leijssenaar