Karatevechter Kai Sei Elise wint de bronzen medaille op het EK

Van 8 tot en met 12 mei werden de EKF 2024 Europese Karate Senioren & Para-Karate Kampioenschappen gehouden in Zadar (Kroatië). Federatie. Federatie (WKF).

Het continentale karatekampioenschap voor seniorenkarateka (individuele en teamkata en individuele en teamkumite) en para-karateka (kata) werd internationaal goed bezocht. Met maar liefst 647 atleten uit 51 landen was deze 59e editie het grootste EK uit de geschiedenis.

De Karate-do Vereniging Nederland (KBN) had dertien karateka’s geselecteerd om deel te nemen aan de Europese Kampioenschappen die Nederland vertegenwoordigen. Dit jaar maakte Kai Sei karatevechter Elise Reedijk wederom deel uit van de Nederlandse delegatie. Na een succesvolle deelname aan het EK van 2023 en het WK van 2023, waarin hij als debutant in beide finales een historische bronzen medaille won, zette hij op dit EK wederom een ​​schitterende prestatie neer. De jonge karateka, die traint op de Budoschool Kai Sei in Zoetermeer, won een bronzen medaille.

Para-Karate kent drie categorieën: blinde/visueel gehandicapte atleten (K10), verstandelijk gehandicapte atleten (K21 en K22) en rolstoelatleten (K30). Elise, die pas 18 jaar oud was, deed mee in de categorie K21 voor vrouwen met een verstandelijke beperking. Hij streed in zijn groep met zes deelnemers uit vijf landen om een ​​plek op het podium. In de eerste ronde had Elise de op een na hoogste score met 38,4 punten en eindigde als tweede in haar groep.

Hierna volgde de wedstrijd om het brons, die Elise met 38,6 punten won van Frankrijk. Na twee prachtige kata’s ging Elise met een bronzen medaille naar huis, een fantastisch resultaat in een geweldig deelnemersveld. En voor de jonge karateka een prachtige prestatie in haar tweede EK: de top bereiken is lastig, aan de top blijven nog moeilijker.

De KBN, de Budoschool Kai Sei, hun coaches, trainers, ouders en het gehele Nederlandse team kunnen zich een succesvolle deelname aan de Europese Para-Karate Kampioenschappen herinneren; Ik heb geleerd, genoten en een geweldige ervaring opgedaan. Ben jij ook geïnteresseerd in het beoefenen van competitief (hoger) karate, I-/Para-Karate of andere budosporten? Bezoek dan www.kaisei.nl.

Bezoek voor meer sportnieuws onze sportpagina: sportnieuws of samenvatting sportevenementen

Jouw opdracht? Bekijk ons ​​sportaanbiedersoverzicht en alle sportcursussen in één oogopslag.