SC Heerenveen sluit het seizoen af ​​met een typische Rotterdamse nederlaag

Een nederlaag die het hele seizoen symboliseert, zo maakte Heerenveen een einde aan de competitie. Tegen Sparta Rotterdam speelden de Friezen in de eerste helft een iets beter spel, maar na rust ging de eerste serieuze kans van de thuisploeg tegen de touwen. De bezoekende ploeg kon die klap niet meer verwerken, waarna Tobias Lauritsen er 2-0 van maakte. Pawel Bochniewicz deed nog iets in de extra tijd, maar het doelpunt kwam te laat om tot definitief akkoord te komen.

Heerenveen kon de play-offs niet meer halen voor aanvang van de laatste speelronde, waardoor er niets meer op het spel stond. Kees van Wonderen wilde echter dat zijn ploeg een goede wedstrijd zou spelen, al was het maar om zijn tijd in Fryslân met een goed gevoel af te sluiten. “We gaan spelers kiezen die weer alles kunnen en willen geven”, zei de coach vrijdagmiddag tegen verslaggevers. Charlie Webster, Espen van Ee en Syb van Ottele vormden het middenveld op het kasteel.

Dat bleek geen slechte keuze, want Heerenveen begon goed. In de twaalfde minuut deed zich de eerste serieuze kans van de wedstrijd voor. Pelle van Amersfoort kopte de bal binnen uit een voorzet van Oliver Braude, waarna Webster ten aanval trok. Zijn schot werd gered door een slimme reactie van Nick Olij. Een paar minuten later zag de doelman het schot van Van Ee naast gaan en kort daarna moest hij opnieuw in actie komen. Ook hij redde het schot van Van Amersfoort knap. Sparta creëerde weinig, waardoor Andries Noppert een rustige eerste helft kende.

Ook na de pauze moest Olij snel handelen. Na een diepe pass van Webster kon Van Amersfoort de bal koppen, maar dat leverde geen doelpunt op. De eerste kans van Rotterdam in de tweede helft was een succes. Camiel Neghli schoot hard in de verre hoek, waardoor Noppert kansloos was: 1-0. Na iets meer dan zeventig minuten verdubbelde Tobias Lauritsen de voorsprong. De spits verspeelde een minuut eerder een kans dankzij een knappe redding van de Friese doelman, maar moest nu toegeven. In de extra tijd maakte Pawel Bochniewicz er 2-1 van, maar dat was ook het enige wat mogelijk was.