EVC verliest van Olympia Haarlem

Een concurrerend EVC verloor van Olympia Haarlem in Haarlem. Het is geen schande om het materiaal van de ambitieuze Olympia te zien. Met zulke spelers moet je aan de top staan.

Voor Daniël Kemper duurde de wedstrijd van vandaag precies 1 minuut. Hij raakte tijdens een wedstrijd geblesseerd en toen EVC dacht dat er sprake was van een overtreding, liet de scheidsrechter het voetbal doorgaan. Roy Bakker voorkwam een ​​snelle achterstand, maar Daniël wist te ontkomen. Daarna stond EVC vrij gemakkelijk op zijn pootjes. Natuurlijk had Olympia het betere van het spel, maar grote kansen kregen de Haarlemmers niet. Zijn spel was slordig en Roy hoefde niet echt op te treden.

EVC kreeg 1 redelijke kans. Een voorzet van Vince Mens werd aangevoerd door Brian Rossenaar, maar de bal (op de grond) had niet genoeg snelheid om het de doelman lastig te maken.

Tweede helft

Nigel Marengo maakte in de tweede helft zijn entree voor Olympia Haarlem. Hij was eerder actief bij Heerenveen en zal naar verluidt volgend seizoen te bewonderen zijn bij Fortuna Sittard. Met deze speler was elke Olympia-aanval gevaarlijk, maar EVC stond nog steeds overeind met hard werken en een uitstekende Roy. Totdat Jeffrey Schilder hem in de 58e minuut vanaf een meter hard op de arm sloeg, aldus de scheidsrechter. Het zijn misschien de regels, maar dit gaat nergens meer over. Youssef Blel, voorheen actief bij IJsselmeervogels en volgend seizoen in de 2e divisie bij ADO’20, maakte het vonnis compleet met 1-0.

EVC kreeg nog een kans uit een vrije trap, maar specialist Ronald Schut schoot naast. Toen kort daarna de stand via Marengo 2-0 was, was de wedstrijd afgelopen. De 3-0 was puur statistisch en de score liep gelukkig niet verder op.

De AFC speelde gelijk tegen Wartburgia (2-2), waardoor het verschil nu 2 punten is in het voordeel van de Amsterdammers. EVC moet volgende week thuis winnen van Always Forward en dan hopen dat AFC niet wint van Jong Holland. De Alkmaarders, die nog niet zo lang geleden op weg leken naar het kampioenschap, zijn alweer één seizoen oud en doen mee aan de play-offs. Een betere ranking in de eindstand betekent een vrije eerste ronde en een thuiswedstrijd in de tweede ronde.

EVC-instellingen: Roy Bakker, Nourdin Rezzak (Karim Ajrir), Niek van Diepen, Bart Rijnierse (Dorus Bos), Vince Mens, Ronald Schut (a), Didier Karregat (Rafael Smit), Daniël Kemper (Oussama Chemlali), Jeffrey Schilder, Brian Rossenaar, Vicente Wissels.