3e klasse B: Ariston’80 brengt Blauw-Zwart nog meer in de problemen

Veel clubs kampen nog steeds met degradatieproblemen. Na de nederlaag tegen Ariston’80 is Blauw-Zwart de belangrijkste kandidaat voor directe degradatie. HMSH en Concordia lopen dat risico ook. Naast bovengenoemde ploegen kunnen ook Laakkwartier, DWO, PGS/VOGEL en KMD de play-offs halen.

Tekst: Roland van der Linden

Ariston’80 – Blauw Zwart

De leerlingen deden het goed in de strijd om te overleven in de derde klasse. Ariston’80 ging dankzij de treffer van Jorge Bonekamp met een 1-0 voorsprong de rust in. Na de thee kwam de ploeg van Wassenaar op gelijke hoogte door een doelpunt van Bastiaan Hendriksen: 1-1. De Delftenaren onder leiding van coach Martin van der Graaf scoorden vier doelpunten en boekten de 5-1 overwinning. Karel Wittekoek, Jorge Bonekamp, ​​Eloy van Kessel en Bart van der Krol schoten sterk voor Ariston’80. Blauw-Zwart staat nu op de voorlaatste plaats, Ariston’80 schoof op naar de tiende plaats, maar veilig is het nog niet.

DSVP: maximale snelheid

Full Speed ​​kwam verrassend op voorsprong tegen DSVP. Aden Adan kopte schitterend: 0-1. Nog voor rust kwam DSVP er via Joey Zonneveld door: 1-1. In de tweede helft leidden twee onterechte beslissingen in de eerste minuten tot twee doelpunten, aldus Full Speed-coach Frank Verhaar. Rowdi Nobbe en Bjense Bade bezorgden DSVP een 3-1-voorsprong. Daarna kon de thuisploeg eenvoudig een 6-1 overwinning boeken. Rowdi Nobbe, Joey Zonneveld en Edward Jones stonden op punt bij de finish voor DSVP.

Concord – HMSH

Degradatiekandidaten Concordia en HMSH stonden tegenover elkaar in Delft. Concordia miste in een goede beginfase veel kansen, maar kon wel profiteren van een foutje van HMSH. Dennis Gelpke maakte er 1-0 van. Binnen vier minuten draaide HMSH de wedstrijd om en kwam op een 1-2 voorsprong dankzij doelpunten van Yesin Zazoutti en Clif Osa.

Na rust gaf Concordia alles en kwam gelijk op gelijke hoogte na een doelpunt van Dirk Nederhof: 2-2. Uiteindelijk pakte de ploeg van Wesley Zandstra de overwinning. Rens Sandell was verantwoordelijk voor de uiteindelijke 3-2. Beide teams moeten het laatste weekend winnen om kans te maken op deelname aan de play-offs en om directe degradatie te voorkomen.

DWO – Duindorp sv

Die uit Zoetermeer deden zichzelf een groot plezier met de overwinning op Duindorp SV. Na een 0-0-stand bij rust kon Kael Zulu vijf minuten na de training al op 1-0 scoren. Na de gelijkmaker van Francesco Fens (1-1) leidde Kurtley van Windt DWO met twee doelpunten naar een 3-1 overwinning. De overwinning plaatst DWO in een veilige positie, maar er moet nog worden teruggekeken.

(Klik HIER voor meer foto’s van Concordia-HMSH)