‘Wij kunnen verrassen’ – Voetbal International

Roda JC Kerkrade staat vrijdagavond voor een lastige opgave in de play-off. De ploeg van coach Bas Sibum moet de 3-1 nederlaag van maandag tegen NAC Breda overwinnen. Het vertrouwen in Roda blijft groot.

Sibum zag maandag dat bijna alles mis ging voor zijn ploeg. ‘In de beginfase was NAC niet beter dan wij. Door een onhandige poging kwamen we op achterstand. Daarna waren we tot aan de rust beter, maar door een individuele fout maakten ze er na rust 2-0 van. Meteen daarna gooien ze een bal vanaf dertig meter. Dan gaat alles echt mis. Toen was de geest uit de fles en had NAC nog meer kunnen produceren. “Dat zou ik ook verdiend hebben.”

“De NAC heeft hem ook goed gestraft”, gaf Walid Ould-Chikh toe. ‘We hadden geluk dat ze er niet 4-0 of 5-0 van maakten. Op dat moment waren we het helemaal kwijt, alsof we niet meer wisten wat we moesten doen.’ Roda overleefde echter en scoorde ook dankzij een fraaie vrije trap van Brian Koglin. ,,Dat doelpunt houdt ons in leven”, zei Sibum, ‘zei ik meteen nadat Koglin ons thuis sterk de volgende ronde in schoot.

Ould-Chikh gelooft ook thuis in een koerswijziging. ‘Het doelpunt van Koglin kan heel belangrijk zijn. Als we er nu 1-0 van maken, hoeven we nog maar één keer te scoren. We kunnen vrij snel een beetje angst bij de tegenstander creëren. Misschien zullen ze dan wankelen. Vrijdag kunnen we iets groots doen en ik denk ook dat we kunnen verrassen in de play-offs. Je weet gewoon niet wat je kunt verwachten in de play-offs. De Graafschap verliest op eigen veld, Dordrecht schoof niet op naar Emmen. Er kan werkelijk van alles gebeuren.’