Roda JC-coach Bas Sibum zorgt voor opschudding met zijn uitspraak na de wanhopige nederlaag tegen NAC Breda

Roda JC-coach Bas Sibum is ervan overtuigd dat zijn ploeg zich maandagavond in de eerste ronde van de play-off met een schitterende vrije trap in de heenwedstrijd tegen NAC Breda voor de halve finales heeft geplaatst. Hoewel de ploeg van Kerkrade met 3-1 verloor, heeft Sibum er vertrouwen in dat zijn spelers op eigen veld zullen herstellen van de nederlaag van vrijdag in Breda.

Roda JC moest maandagmiddag het een en ander in orde maken. De Limburgers mikten al langer op directe promotie naar de Eredivisie en een gelijkspel in de uitwedstrijd tegen FC Groningen van vrijdagmiddag zou voldoende zijn geweest om terug te keren op het hoogste niveau, maar er werd met 2-0 verloren. Een harde klap voor Roda JC, waar de ploeg blijkbaar nog niet helemaal van hersteld is. De ploeg van Sibum verloor maandag kansloos van NAC (3-1). Een team dat terecht verloorde coach reageerde achteraf op camera. ESPN op de vraag welk team hij in Breda zag.

Het artikel gaat verder onder de video.

Hoe is dat mogelijk? Uiteindelijk heeft het allemaal te maken met scoreprogressie.vervolgde Sibum. Ik denk dat het eerste doelpunt een doelpunt is dat wat werk vergt, het tweede hebben we weggegeven als penalty en het derde is een doelpunt van wereldklasse. Wat kan je zeggen? Dan is een match best ver weg voor jou. Sibum was niet blij met de prestatie van zijn ploeg in de eerste helft en hoopte met een dubbele wissel een signaal naar zijn ploeg te sturen, maar de wissels werkten niet goed. Blijkbaar niet, want zij (NAC, red.) scoorden direct na rust twee keer. Als je zo’n straf weggeeft, zal deze je ontgaan. Dan moet je ervoor zorgen dat de 2-0 blijft, maar dan scoort Dominik Janosek een doelpunt van wereldklasse. Het gaat dus niet goed.

Sibum voerde in de tweede helft nog meer wijzigingen door, vooral omdat hij vond dat meerdere spelers “zeer slecht” speelden. De technicus heeft hier geen verklaring voor. Hij gelooft niet dat zijn ploeg niet voorbereid was op het bezoek aan NAC na de staatsgreep in Groningen. Goed materiaal voor alle amateuranalisten en psychologen die inmiddels gelijk hebben gekregen dat we kennelijk niet voorbereid waren. Ik geloof daar niet echt in. Sterker nog, ik denk dat Koglin ons naar de volgende ronde zal brengen.Sibum doelde op de prachtige vrije trap van de verdediger. Ik heb de jongens net verteld dat de man die later komt (Koglin had eerst interviewverplichtingen, red.) ons door zal schuiven naar de volgende ronde. Ik geloof daar stellig in.

➡️ Wellicht vind jij dit artikel ook interessant

🔗 Dit is de virtuele kalender van de play-offs van de Kook Kampioen Divisie

Dit is het virtuele schema van play-offswaarin het beste van de Kook Kampioen Divisie tegen elkaar strijdt Promotie en de nummer zestien van de Eredivisie doet echt zijn best afwijzen voorkomen.