Overwinning voor LSVV VR1, eindstrijd in zicht

HAARLEM – Op een mooie zomerdag vond zondag de voorlaatste ronde van de competitie plaats. De dames van LSVV moesten afreizen naar sportpark Alliance ’22 VR1 in Haarlem. De hitte kon de wil om te presteren niet temperen, bij een 1-6 overwinning konden de punten naar Langedijk worden gebracht.

Vóór de wedstrijd is de taak eenvoudig en direct; Er zijn nog twee wedstrijden over, waarin we 6 punten moeten halen. Als je kampioen wilt worden, is winnen de enige optie. Met die vastberadenheid begint LSVV aan de wedstrijd. Emma Snoeij opent met een kopbal de score voor haar ploeg, 0-1 in de 4e minuut. Hierna volgen nog veel kansen, maar die zijn niet duidelijk genoeg. Esmee Biersteker scoort in de 27e minuut de 0-2, de laatste tot aan de rust.

Direct na rust scoorde Calista Rijkhoff de 0-3. Alliance weet hier en daar wat kansen te creëren, maar de LSVV-doelman wordt slechts één keer verslagen. Met een fraaie lob bracht de aanvaller van Alianza in de 59e minuut de stand op 1-3. Het vervolg van de wedstrijd wordt bepaald door het spel van LSVV. Maud Karsten scoort 1-4 en verslaat de doelman kort nadat ze het veld betreedt. Tegen het einde van de wedstrijd schiet Lianne Snel van afstand de 1-5 in het net. Tenslotte weet ook Maxime Leijen nog een doelpunt te scoren, waarmee hij de verdediging verslaat en de eindstand op 1-6 brengt.

Stop
Met deze punten heeft LSVV 41 punten uit 17 gespeelde wedstrijden. Met nog één wedstrijd te gaan staan ​​ze 2 punten achter op leider HBC, die nog één wedstrijd heeft gespeeld. Dit betekent dat de volgende ronde de beslissende wedstrijd is, het einde van de strijd om het kampioenschap. Op maandag 20 mei om 12.30 uur speelt LSVV thuis tegen VVS, een ploeg waar ze eerder van verloren. Zal LSVV hun kans op revanche kunnen benutten en het kampioenschap kunnen winnen? Of is het VVS dat wint en HBC dat alsnog de prijs pakt?

LSVV VR1 kan jouw steun goed gebruiken, zorg dat je erbij bent en juich de dames naar de overwinning! Ik hoop je maandag te zien op sportpark Voorprong.