NAC Breda distantieert zich van Roda JC in eerste play-offwedstrijd | RTL Nieuws

NAC Breda versloeg Roda JC comfortabel in de eerste wedstrijd van de eerste ronde van de play-offs. Breda was thuis met 3-1 te sterk. De wedstrijd wordt vrijdag gespeeld in Kerkrade.

Afgelopen vrijdag miste Roda JC door de nederlaag tegen FC Groningen nipt directe promotie naar de Eredivisie. NAC wist zich met een gelijkspel tegen Top Oss in de laatste ronde als nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie te plaatsen voor de play-offs.

De thuisploeg van coach Jean-Paul van Gastel begon beter. Dit resulteerde in de zestiende minuut in het eerste doelpunt van Sigurd Haugen. De bezoekers kregen in de slotfase van de eerste helft nog enkele kansen, maar konden niet gelijk maken.

Invaller Orhan Dzepar de Roda bracht NAC in de tweede helft op 2-0. De verdediger gaf de bal zwakjes terug aan doelman Calvin Raatsie, die een fout maakte op Jan Van den Bergh. Dominik Janosek zette de penalty om. Janosek maakte er enkele minuten later met een knap afstandsschot 3-0 van. Brian Koglin gaf Roda hoop op een comeback met een krachtige vrije trap van afstand.