Het overtuigen van NAC Breda bezorgt Roda JC met 2 fraaie doelpunten een nieuwe klap in het duel

NAC Breda heeft maandagmiddag een grote stap gezet richting de halve finales van de Keukenkampioen Play-Off. De ploeg van coach Jean-Paul van Gastel was thuis met een stand van 3-1 te sterk tegen Roda JC Kerkrade. Vooral de 3-0 (Dominik Janosek) en 3-1 (Brian Koglin) waren van groot schoonheid. De return vindt aanstaande vrijdag om 20.00 uur plaats in Kerkrade.

Roda heeft de afgelopen tien dagen twee grote teleurstellingen moeten verwerken. Aanvankelijk dachten de Limburgers ten onrechte dat ze gepromoveerd waren vanwege een stadionluidsprekerfout, maar een week later werd Roda promotie ontzegd na een nederlaag tegen FC Groningen.

Daarom promoveerde nummer twee Groningen naar de Eredivisie en moest nummer drie Roda meedoen aan de play-offs voor kookkampioen. En de club begon daarmee tegen NAC, dat afgelopen seizoen als achtste eindigde in de Keuken Kampioen Divisie.

Na ruim zestien minuten spelen kwam NAC op voorsprong. Een lange inworp belandde in handen van Roy Kuijpers richting Sigurd Haugen, die de bal in de hoek schoot toen deze viel: 1-0.

Kort daarna kreeg de thuisploeg via Omgba de mogelijkheid de score te verdubbelen, maar stuitte op doelman Calvin Raatsie. Aan de andere kant van het veld redde Pepijn van de Merbel een schot van Sami Ouaissa van dichtbij.

Na tien minuten in de tweede helft kreeg NAC de uitgelezen kans om de 2-0 te maken. Invaller Orhan Dzepar keerde de bal te kort terug naar Raatsie, waarna Jan van den Bergh de bal onderschepte en door de doelman onderuit werd gehaald: strafschop. Janosek miste niet vanaf elf meter.

De fans in het Rat Verlegh-stadion waren na de 2-0 nog nauwelijks bekomen van het applaus, terwijl het al 3-0 stond. Een vallende bal belandde voor de voeten van Janosek, die vanaf ruim twintig meter wonderwel schoot.

NAC was meerdere keren dicht bij de 4-0, terwijl Roda daar weinig tegen kon doen. Vlak voor tijd kwam de 3-1 echter op fraaie wijze tot stand, toen Koglin een vrije trap op de lat schoot.

Roda zal deze wedstrijd daarom met een iets positiever gevoel afsluiten. Het wordt echter een grote uitdaging voor de ploeg van coach Bas Sibum om deze 3-1-achterstand aanstaande vrijdagavond, als de terugwedstrijd wordt gespeeld in het Parkstad Limburg Stadion, te overwinnen.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele ranglijsten en het speelschema op onze Keuken Kampioen Divisie pagina.