O23 3C/3D: Scheveningen op de rand van degradatie, DSO nog niet veilig

In 3C verloor Scheveningen zwaar van EMM’21 en zal volgend seizoen waarschijnlijk in de vierde divisie eindigen. Graaf Willem II VAC en Nieuwkoop hebben nog een punt uit twee wedstrijden nodig om het lot van Scheveningen te bezegelen. In 3D zijn DSO en FC ‘s-Gravenzande nog steeds niet veilig, DSO verloor van Sparta en FC ‘s-Gravenzande speelde gelijk tegen XerxesDZB.

Tekst: Roland van der Linden

3e divisie C

EMM’21 O23 – Scheveningen O23

In Roelofarendsveen stond Scheveningen na zes minuten al met 1-0 achter. Twee minuten later won het team. Mario Taal (foto) een straf. Matteo di Stefano scoorde vanaf elf meter. Na de 1-1 nam EMM’21 weer het heft in handen en scoorde vijf doelpunten: 6-1. De nederlaag maakt het voor Scheveningen vrijwel onmogelijk om degradatie te voorkomen.

Graaf Willem II VAC O23 – VVSB O23

Graaf Willem II VAC moest genoegen nemen met een kleine nederlaag tegen koploper VVSB. De ploeg uit Noordwijkerhout scoorde met nog bijna een halfuur te gaan het enige doelpunt van de wedstrijd. Ondanks de 0-1 nederlaag zal Graaf Willem II VAC vrijwel zeker hun verblijf in de derde divisie verlengen. De bewoners van Roggewoning hebben nog wel een punt nodig.

HVV O23 – Nieuwkoop O23

De HVV kon geen vuist maken tegen het laagvliegende Nieuwkoop. De bezoekers wonnen met 1-2 op De Diepput.

3e divisie D

XerxesDZB O23 – FC Gravenzande O23

Tegen de kampioenen uit Rotterdam kwam FC ‘s-Gravenzande vijf minuten voor rust op voorsprong. Sören Zuijderwijk rondde een vrije trap af. Kort na de doelpuntenwissel maakte XerxesDZB de stand gelijk. Yuri Dijkman zette de ploeg van coach Davy van Vliet opnieuw op voorsprong dankzij een actie van Rick Keereweer, maar halverwege de tweede helft was de stand 2-2. XerxesDZB profiteerde van een slip van doelman Tim de Koning. In het restant van de wedstrijd waren er nog weinig kansen. FC ‘s-Gravenzande vreest nog steeds voor degradatie.

Sparta R. (av) O23 – DSO O23

In Rotterdam moest DSO zijn superioriteit onderkennen bij de Sparta-fans. Na een 0-0 ruststand kwam de thuisploeg op een 3-0 voorsprong. Jordy Mai zorgde voor de 3-1, maar de Zoetermeerers konden niet opschuiven.