3e klasse B: Wilhelmus lijkt titelkansen te verliezen, DWO bezegelt het lot van Full Speed

Wilhelmus leed in de uitwedstrijd tegen PGS/VOGEL een nederlaag en zag zijn kansen op de titel aanzienlijk verkleinen. DWO heeft zichzelf een groot plezier gedaan in de strijd tegen degradatie met een overwinning op Full Speed. Het Delftse team degradeerde naar de vierde divisie.

Tekst: Roland van der Linden | Foto’s: Eick Dorst en Frank van Leeuwen (SportSnap.nl)

PGS/VOGEL-Wilhelmus

In Ockenburgh bracht Danny Geerman de thuisploeg op een 1-0 voorsprong op titelkandidaat Wilhelmus. Tien minuten voor rust maakte Wilhelmus gelijk. Na een handsbal scoorde Wilhelmus vanaf elf meter de 1-1. PGS/VOGEL pakte in de tweede helft de overwinning. Djamel Boerstra maakte er 2-1 van.

Concordia-Schipluiden

In een sportieve en open wedstrijd ging Schipluiden met een 0-1-voorsprong de rust in. Ismail ben Hammouch schoot de bal vanaf vijfentwintig meter in de verre hoek. Na de doelpuntenwissel stond Concordia nog gelijk (1-1), maar in de slotfase was het Schipluiden dat met twee doelpunten de overwinning pakte: 1-3. Invallers Rik Hooijmans (na een fraaie solo) en Ruben Gielissen (kopbal) kregen gelijk.

Maximale snelheid – DWO

De Delftenaren begonnen hoopvol aan de wedstrijd tegen DWO en kwamen dankzij een doelpunt van Enez Celep op voorsprong: 1-0. Chadion Melfor scoorde een penalty en maakte er in de vijftiende minuut 1-1 van. Na zeven minuten na rust een rode kaart voor Full Speed ​​kon DWO makkelijk de winst pakken.

Dankzij doelpunten van onder meer Raychelo Fecuunda, Kurtley de Windt en Kaël Zulu werd de eindstand 1-5. Full Speed ​​degradeerde vanwege een nederlaag voor de tweede keer op rij. DWO is voorlopig op een veilige plek beland, maar moet toch met angst terugkijken.

Laakkwartier – Ariston’80

De thuisploeg uit Den Haag zette met een 4-1 overwinning op Ariston’80 een goede stap richting veiligheid en bracht de studenten nog meer in de problemen. Mo Charif, speler van O23, maakte er 1-0 van, maar na ruim een ​​half uur spelen maakte Karel Wittekoek er 1-1 van. Direct na de aftrap stond de stand op 2-1 dankzij een doelpunt van Timón Nunes. In de slotminuten verhoogden Chris Offerman en Ilyas Chouchouh de score naar 4-1. Een bijzonder moment van de wedstrijd was dat de assistent-scheidsrechter van Laakkwartier op last van de scheidsrechter gewisseld moest worden, maar zijn invaller kreeg een rode kaart en kon ook vertrekken.