3e klasse A/B: goede overwinning op BSC’68, Graaf Willem doet goede zaken

BSC’68 keert terug om deel te nemen aan 3A na het verslaan van Soccer Boys. In 3B was het een goede dag voor Graaf Willem II/VAC, die KMD versloeg en Wilhelmus zag verliezen. Blauw Zwart zal na de nederlaag tegen DSVP nog hard moeten werken.

Tekst: Hans Kulk | Foto’s: Rick Dorst en Marcel Kouwenhoven

3e klasse

BSC’68 – Herenvoetbal

De BSC’68 ontmoette opnieuw de twee koplopers van de derde divisie A. De ploeg van Abdullah Sari won met 3-1 van Soccer Boys, terwijl Koudekerk (2-2 in ESTO) en RKDES (2-2 in TAVV) punten verspeelden. Met nog twee wedstrijden te gaan is de spanning in 3A voelbaar. Koudekerk en RKDES voeren de ranglijst aan met 47 punten, gevolgd door BSC’68 met twee punten.

De thuisploeg kwam al snel op achterstand tegen de bezoekers uit Bleiswijk. Een terugspeelbal van aanvoerder Falco Henzen werd door doelman Levi Tuijt niet goed beoordeeld: 0-1. In de 28e minuut kwam de ploeg van Sari op gelijke hoogte door een doelpunt van Jelle Verhoef: 1-1. Na de pauze brachten Roel van der Valk (2-1) en invaller Lucas Plag (3-1) BSC’68 uiteindelijk in veiligheid.

In de laatste twee rondes tanden bijten, haren uittrekken en nog veel meer. Volgend weekend speelt Koudekerk een thuiswedstrijd tegen Altior (twaalfde), terwijl BSC’68 en RKDES elkaar ontmoeten in Benthuizen. Op de laatste dag speelt RKDES thuis tegen Zwammerdam (negende) en Koudekerk en gaat BSC’68 op bezoek bij respectievelijk RVC’33 (elfde) en Lugdunum (dertiende). Wie o wie pakt de titel in 3A?

3e klasse B

Duindorp sv – HMSH

In de derde categorie B bezet Duindorp SV stevig de derde plaats. Zaterdagmiddag won HMSH met 6-1 bij Houtrust. Helaas heeft de redactie van Haaglanden Voetbal nog niet kunnen achterhalen wie de doelpuntenmakers van de ploeg van Martin Abbenhuis waren. Hamza Chikhi scoorde het eredoelpunt voor de bezoekers.

Blauw Zwart – DSVP

Blauw Zwart kon het niet laten tegen de DSVP ondersuperieur op sportpark Schulpwei in Wassenaar. De ploeg van Pijnacker won met 1-3 en maakte de zorgen bij de thuisploeg alleen maar groter. Degradatie achtervolgt Alan Campfens en medewerkers. Blauw Zwart (26 punten) staat alleen onder Concordia (25 punten) en het inmiddels gedegradeerde Full Speed. Wassenaar heeft deze punten dus hard nodig. Volgend weekend wacht hen een spannende wedstrijd als de blauwwitten op bezoek gaan bij Ariston’80, die nog maar drie punten heeft. Voor de vijfde plaats DSVP zou de derde plaats wellicht interessant kunnen zijn, maar dan zullen ze in de resterende twee wedstrijden vier punten moeten pakken tegen Duindorp SV. Pittig detail. Duindorp SV – DSVP staat op het programma voor de laatste ronde.

In Wassenaar maakte Nick van de Eijk er 0-1 van en Raymond Vosse maakte er bij rust 1-1 van. Edward Jones leidde DSVP uiteindelijk naar een 1-3 overwinning met twee doelpunten.

Graaf Willem II VAC – KMD

Graaf Willem II VAC bracht een zeer gezellige middag door op sportpark de Roggewoning. Ze versloegen KMD met 3-1, terwijl hun directe concurrent Wilhelmus verrassend verloor van PGS (2-1). Volgend weekend kan de ploeg van Jan de Jong jr. zelfs kampioen worden op het Wespenveld. Hiervoor is een gelijkspel tegen de ploeg van Piet Gelauf jr. voldoende.

Heeft de groen-gele formatie het geschenk van de KMD ontvangen? Zeker niet. Bij rust kwamen de bezoekers uit Wateringen op een 0-1-voorsprong dankzij een doelpunt van Boy Verwoerd, maar in de tweede helft lieten de spelers van Graaf Willem II VAC zien waarom zij de eerste plaats in de derde divisie B innemen. 1 omgezet in een 3-1 overwinning. Jacky Adam (1-1), Tim Jellema (2-1) en Bob Huiskes (3-1) scoorden voor de thuisclub.

De Graven van Wassenaar staan ​​aan de vooravond van een historische promotie naar de tweede divisie. Er is nog één punt nodig.