TOP Oss en NAC Breda houden elkaar in evenwicht op de laatste speeldag

TOP Oss heeft het seizoen vanavond afgesloten met een verdienstelijk punt tegen NAC Breda: 1-1. Zelfs lees het erop dat de Bredanaren er via Aime Omgba met de winst vandoor gaan gaan, maar invaller Joshua Zimmerman maakt namen TOP Oss de gelijkmaker. Door dit gelijkspel terwijl TOP Oss het seizoen op de 18En plek, één plaats boven rivaal FC Den Bosch.

Tien tegenover van de ruime nederlaag op de Herdgang – één week eerder – besloten Ruud Brood om zijn ploeg op een drietal plekken te wijzigen. Xander Lambrix en Lars Nieuwpoort – die er beiden helemaal niet bij waren vanavond – verscheen ditmaal niet op het wedstrijdformulier, samen Delano Ladan. Hun plekken werden opgenomen door Konstantinos Doumtsios, Jonathan Mulder en Sven Zitman

Beide ploegen betraden onder een heerlijk lentezonnetje de (kunst)grasmat in het Frans Heesen Stadion, gevolgd door scheidsrechter Clay Ruperti de wedstrijd omstreeks 20:00 uur in bende floot. Echte energie was de openingsfase echter niet. Beide ploegen leken elkaar nog zelfs niet te proeven, waardoor echt de weg te zoeken richting het vijandelijke doel. Pas na een minuut van twintig voetballen vielen de eerste (kleine) kansjes te melden. Eenmaal was TOP Oss dicht bij een treffer en tot twee keer toe leken de Bredanaren aanvallend gevaarlijk te worden, allen echter zonder resultaat. Na een halfuur voetballen was het echter problematisch NAC Breda dat de score wist te openen. Een lage voorzet vanaf links werd binnengeschoten door Aime Omgba: 0-1. Tien minuten later werd de stand alweer bijna gelijkgetrokken. Het was linksback Jonathan Mulder die vanaf een metertje van 25 besloot uit te halen. Zijn schot werd echter knap behaald door doelman Van de Merbel. Dit was tientallen het laatste feit van de eerste helft, waardoor beide ploegen gingen rusten met een gelijke stand. Ruud Brood besloot om één wissel toe te passen in de roest. Konstantinos Doumtsios bleef achter in de kleedkamer, ten koste van Joshua Zimmerman. Deze wissel betaalde zich ook gelijk uit. Na amper vijf minuten voetballen was het al raak via de kerstverse invaller. Joshua Zimmerman met dezelfde score: 1-1! Hierna bleken beide ploegen zich weer wat terug en vielen er minder kansen te melden. Halverwege de tweede helft was het Karim Loukili die dicht bij de aanval was, maar zijn inzet werd door de doelman. Beide ploegen bevatten in het restant van de tweede helft nog een en ander te forceren, maar veel hoogtepunten opgeleverd dit niet op. Een gelijkspel was ook logisch

Het seizoen 2023-2024 komt vergelijkbaar tot een einde, met een achttiende plaatsen als gespeeld. Bedankt voor jullie op bepaalde steun en hopelijk tot volgend seizoen!