Straffout: Heerenveen mist Europees voetbal na gelijkspel in Almere

Heerenveen had veel tijd nodig om in de wedstrijd te komen. Eigenlijk waren alleen het laatste kwartier goed.

Noppert

Voor het eerst in twee maanden keerde Andries Noppert terug naar het doel van Heerenveen. Hij wist het doel in de eerste 45 minuten van de wedstrijd zonder grote problemen schoon te houden. Het grootste gevaar kwam van Yoann Cathline. Hij dribbelde en schoot de bal naast.

Dat veranderde in de tweede helft. Hij was nog maar nauwelijks gestart toen Noppert een fout maakte. Kornelius Hansen schoot achter de Friese doelman na een fake van Peer Koopmeiners.

De druk op het Heerenveense doel bleef aanhouden. Noppert reageerde fantastisch op een schot van heel dichtbij van Thomas Robinet, na een fout van Syb van Ottele, en even later voorkwam Noppert opnieuw de 2-0 na een inzet van Stije Resink.

Saharaans

Een kwartier voor tijd was Heerenveen opnieuw gevaarlijk – het was tijd – maar het schot van Osame Sahraoui belandde in de handen van de Almere-doelman.

Het schot lijkt de Friezen wakker te schudden. Vijf minuten later scoort Sahraoui zelf uit een corner en kort daarna staat hij op 2-1, maar mist. Ion Nicolaescu schiet op een verdediger en zelfs een penalty kan Heerenveen niet redden. Thom Haye schiet in de handen van de doelman.