NAC scoort een punt tegen ADO, maar is nog niet zeker van de Play-Offs | BredaVandaag

Door: Bakker Ties

Algemeen

BREDA – Na een lastige start voor NAC, waarin ADO Den Haag tweemaal scoorde, wisten de Bredanaars weer een punt te scoren. Dit was geen garantie voor deelname aan de Cooking Champions Play-Offs.

Coach Jean-Paul van Gastel wijzigde zijn basiself op twee plaatsen. Matthew Garbett en Aimé Omgba keerden terug naar de basiself. Dit ging ten koste van Martin Koscelnik en Fredrik Oldrup Jensen, die genoegen moesten nemen met een plek op de bank.

Eerste helft

NAC kende een valse start. Pas in de achtste minuut wist Sylvinho Esajas de bezoekers op voorsprong te zetten. De middenvelder verscheen plotseling voor Pepijn van de Merbel en liet de doelman kansloos: 0-1.

NAC zocht naar een snelle reactie en die leek te werken, al was het niet omdat oud-NAC-speler Gylermo Siereveld een goede tackle maakte waardoor Tom Boere geen schot kon nemen.

Na iets meer dan een kwartier spelen verdubbelde ADO Den Haag de voorsprong. Boyd Lucassen werd voor de gek gehouden door Joel Ideho en probeerde zich een weg terug in de wedstrijd te vechten. Volgens de scheidsrechter deed hij dat illegaal en wees naar de strafschopstip. Henk Veerman pakte de strafschop: 0-2.

Ondanks de aanvankelijke 0-2-achterstand was NAC in deze fase niet de onderliggende hoofdrolspeler. Het schot van Garbett, dat veilig leek, werd in het centrum geblokt door doelman Nick Marsman en even later slaagde ook Aimé Omgba er na een één-op-één niet in om de bal achter de doelman te plaatsen.

Tweede helft

Ook in de tweede helft bleef NAC zoeken naar de gelijkmaker, maar het mocht niet baten. Inzet van Omgba en invaller Koscelnik misten nipt. In de 65e minuut scoorde de Parel van het Zuiden eindelijk. Aimé Omgba werkte een knappe voorzet van Roy Kuijpers achter de doelman: 1-2.

NAC schoof op richting het doel en creëerde veel kansen. De ploeg van Jean-Paul van Gastel verdiende meer en uiteindelijk kregen ze dat ook. In de 90e minuut kwam goede invaller Sigurd Haugen in positie. De aanvaller twijfelde niet en schoot de bal in het doel: 2-2.

Kwalificaties

NAC ging op zoek naar meer, maar het mocht niet baten. De Bredanaars blijven steken op 55 punten, waardoor ze na de laatste wedstrijd nog kunnen worden ingehaald door FC Emmen, MVV Maastricht en Jong AZ en dus nog steeds niet zeker zijn van hun plek in de play-offs. De wedstrijd van volgende week tegen TOP Oss moet voor zekerheid zorgen.