Sportiff Grasshoppers, naar de halve finales

Algemeen

Sportiff Grasshoppers heeft de halve finales van de play-offs om het Nederlands kampioenschap bereikt. In sporthal De Kooi in Bemmel behaalde het team van Axel Gouw en Renate Sluijs, net als afgelopen zaterdag, een knappe en regelmatige overwinning op QSTA United.

Sportiff Grasshoppers kwam snel op voorsprong en met een 3-13 halverwege de wedstrijd eindigde het eerste kwart, waarin vooral Alissa van der Plas, Lotte van Kruistum en Rosalie Aandewiel zich aanvallend opdringen, met grote voorsprong (10-24). .

In de tweede helft wist Sportiff Grasshoppers de voorsprong nog verder te vergroten met doelpunten zowel van afstand als onder het bord en bij een stand van 25-46 gingen de ploegen naar de kleedkamer.

Ook Grasshoppers kunnen na de pauze doorgaan. Na een serie van 18-2 zorgden driepunters van Rosalie Aandewiel, Fleur Kuijt, Sonja Kuijt en Mia Hordijk aan het einde van het derde kwart voor een voorsprong van bijna 40 punten (33-72).

De voorsprong van Sportiff Grasshoppers blijft groeien. Liselot Kulk maakt er 41-87 van op de teller en dankzij de laatste scores van Angela van der Pol staat er bij het laatste fluitsignaal een stand van 43-99 op het scorebord.

Periodescores: 10-24; 15-22; 8-26; 10-27.

Uitslagen: Lotte van Kruistum 27 (+8 reb), Rosalie Aandewiel 20, Mia Hordijk 9 (+6 st), Liselot Kulk 9 (7 reb, +6 asal), Alissa van der Plas 8 (+13 reb, 6 asal) , Sonja Kuijt 6, Ilse Kuijt 6, Karin Kuijt 5 (+8 ass), Fleur Kuijt 5, Angela van der Pol 4, Sofie Kuijt.

De tegenstander in de halve finales, in een best-of-five series, is Triple Threat uit Haarlem, dat Binnenland met 2-0 versloeg. De eerste 2 wedstrijden zullen in Katwijk zijn en daarna staan ​​er 2 wedstrijden gepland in Haarlem. Een mogelijke vijfde wedstrijd is in Katwijk.