Meisjes Forestate MO 12-4 gelijkspel tegen Zoetermeer

Sport Sport

De meiden van Forestate MO12-4 speelden afgelopen zaterdag 20 april een belangrijke thuiswedstrijd tegen de ongeslagen koploper van de competitie, Zoetermeer MO12-7. Onze meiden uit Voorschoten staan ​​op de 4e plaats en zijn daarom als “underdogs” aan deze matchup begonnen.

Reden voor “alle hens aan dek” zodat de coaches onder druk van Zoetermeer met een sterke opstelling kunnen spelen en eigen kansen kunnen creëren. Forestate werd vertegenwoordigd door het volledige team van 15 meiden, met 1 doelman, 10 veldspelers en 4 wisselspelers op de bank.

Vroeg in de ochtend klonk het startschot, voorafgegaan door de gebruikelijke kreet: “Wat gaan we doen? VERDIENEN! wat doen we? VERDIENEN! wat doen we? VERDIENEN!”

Forestate begon het eerste kwartaal sterk. De verdediging gevormd door Lizemijn (vasthouden), Djailey, Demi, Julia en Olivia R. sloot zich meteen aan op het dynamische middenveld waar Jolie, Annabel, Florine, Olivia van G. en Jolien de bal goed doorgaven en elkaar goed vonden zodat de tegenstander meteen onder druk gezet.

Dankzij de samenwerking tussen de verdedigings- en centrale linies kwam de bal in de tegenovergestelde cirkel terecht, waardoor de aanvallers vertegenwoordigd door Madee, Caroline, Mia en Emma via Lisa de welverdiende 1-0 op het scorebord konden zetten.

Na de eerste korte pauze was alles nog erg spannend. Met kansen aan beide kanten was het dit keer Zoetermeer dat de gelijkmaker wist te scoren. Forestate kreeg alle kansen om weer op voorsprong te komen, want na het fluitsignaal van de rust werden nog 3 strafcorners gespeeld met alle spelers op het blauwe veld in de zijcirkel. Helaas ging de bal er niet in.

De start van het derde kwart verliep goed voor Zoetermeer. De stand was al snel 1-2. Met veel kansen, waaronder een schot tegen de lat, kregen de Zoetermeerse spelers meer kansen. Forestate bleef kalm en strijdlustig. Niet voor niets, want onder luid applaus van alle toeschouwers belandde de bal in het doel van de tegenstander: 2-2!

Na vele spannende momenten in het laatste kwart was de uiteindelijke uitslag nog steeds onbeslist, wat nog steeds leek op een overwinning voor de Blues!

Wij kijken vol energie uit naar het laatste deel van het seizoen.