Blauw Geel’38 maakt geen fout in Breda en verslaat OSS’20 in de derby – Oss Advertising | Regioweekblad Oss

Voetbal
861 keer gelezen

BREDA/OSS | Blauw Geel’38/JUMBO maakte geen fout in de strijd om de derde plaats in de Derde Klasse B. Op bezoek bij Baronie wonnen de ploegen uit Veghel zondagmiddag met wat moeite met 0-1. OSS’20 kijkt al uit naar het einde van het seizoen. Tien inwoners van Ossen verloren kansloos tegen OJC Rosmalen: 1-5.

In een weinig opbouwende wedstrijd in Breda nam Blauw Geel’38 in de tweede helft het heft in handen. Lars Loermans maakte na een uur spelen het enige doelpunt van de middag, geassisteerd door Mitchel van Rosmalen. “Voor de rust hebben we te weinig laten zien. Dat heb ik de spelers tijdens de rust verteld. Na ons 0-1 gelijkspel hebben we nauwelijks problemen gehad, al was er wel een gevaarlijk moment vlak voor tijd”, aldus Blauw Geel-coach Maurice Verbunt, die Loermans, Jay van Boxtel en Koen van der Zanden de kans gaf op het doelpunt. 0-1. 2 vi Mevr. “Baronie had zich al neergelegd bij de degradatie en voetbalde in het begin vrijuit. Gelukkig wisten we dit punt te overwinnen.”

Tien mannen van OSS’20 verliezen de derby
OSS’20 verloor thuis van OJC Rosmalen. Na negentig minuten stond de stand 1-5. De thuisploeg werd voor rust teruggebracht tot tien man na twee gele kaarten voor Kerem Cifci. OJC profiteerde van hun numerieke overwicht en ging na een uur spelen in amper 60 seconden van 1-2 naar 1-4 dankzij twee doelpunten van Lex van Dijk. Tom Pijnenburg, die eveneens 0-1 had gescoord, gaf eveneens de eindstand. Na een halfuur spelen scoorde Thomas Verkuijlen de verdiende gelijkmaker voor OSS’20, maar Mouad Hassan maakte er bij rust nog 1-2 van.
In de huidige vorm is de ploeg van coach Stefan Müller nog niet verzekerd van voortbestaan. Het verschil met de AWC bedraagt ​​vijf punten in het voordeel van de OSS’20, maar de ploeg uit Wijchen (15e) heeft een wedstrijd minder gespeeld.