Vrouwen 3E/3G: Sportclub Monster sluit zich aan bij de subtop, DSO pakt een punt

Voorschoten’97 moest zich op eigen veld overgeven tegen ARC 2. Hekkensluiter DSO ging akkoord met een gelijkspel met Lyra en Sportclub Monster won de wedstrijd van Westland tegen KMD.

Tekst: Roland van der Linden | Foto’s: Frank van Leeuwen (SportSnap.nl)

3e klasse E

Voorschoten’97 VR – ARC VR2

Voorschoten’97 moest haar superioriteit in het tweede elftal van ARC erkennen. De bezoekers uit Alphen aan den Rijn begonnen hun thuisreis met een 2-3 overwinning.

3e klasse G

KMD VR – Monster VR-sportclub

Op een winderig sportpark in Wateringen opende Sportclub Monster halverwege de eerste helft de score. Voorzet van Jaden van Ruijven die Jullia Kagie bij de tweede paal afrondde: 0-1. Door balverlies in de voorbereiding van de bezoekers kon Quinty Roerade KMD gelijk maken: 1-1.

In de tweede helft pakte de ervaren Sportclub Monster de overwinning. De eerste twee doelpunten van de ploeg van coach Hasan Amhayi werden afgekeurd, maar vervolgens kon Julia Kagie er met haar tweede doelpunt nog 1-2 van maken. Tien minuten voor tijd kopte Jade van Ruijven de bal na een hoekschop in het doel. KMD, waar het vrouwenvoetbal al 50 jaar bestaat, verliet het veld met een 1-3 nederlaag.

DSO VR – Lyra VR

Op Sportpark Bentwoud bezorgde Dione van Loenen Lyra met bijna een half uur op de klok een 0-1-voorsprong. DSO verspeelde veel kansen en raakte de paal en lat, maar wist in de 65e minuut toch de stand gelijk te trekken. Na zwak verdedigend werk van Lyra stelde Danique van Lingen de eindstand veilig op 1-1.