O23 3C/3D: FC Zoetermeer wint stadsderby tegen DSO, HVV verslaat VVSB

HVV behaalde in De Diepput een goed resultaat door koploper VVSB te verslaan. FC Zoetermeer heeft met een overwinning in DSO een goede stap richting promotie gezet. FC ‘s-Gravenzande had nog één punt over in de uitwedstrijd tegen VOC.

Tekst: Roland van der Linden

3e divisie C

HVV O23 – VVSB O23

De HVV behaalde een verrassende overwinning op de koploper van de lijst, de VVSB. Doelpunten van Abdulrahman Mohamed, Lodewijk Dekker en Diego de Steur resulteerden in de finale op 3-2. Met de overwinning verzekerde HVV zich bijna van een verblijf in de derde divisie.

3e divisie D

FC Zoetermeer O23 – DSO O23

De twee Zoetermeerse ploegen bleven tot aan de rust in evenwicht. In de tweede helft wist FC Zoetermeer de wedstrijd naar zich toe te trekken. Na de 1-0 van Olaf Schrijver scoorde Ted Liefering de finale met 2-0 voor het team van de coach Ferdy Macnack (foto). FC Zoetermeer staat nu op de tweede plaats en als ze die positie weten vast te houden, kunnen ze aan het einde van het seizoen promoveren.

VOC O23 – FC’s Gravenzande O23

Al na vijf minuten kwam de thuisploeg uit Rotterdam op voorsprong uit een hoekschop. De VOC behield lange tijd haar leiderschap. Tien minuten in de tweede helft vonden de Westlanders dat ze recht hadden op een strafschop na het neerhalen van Koen Groenewegen, maar de scheidsrechter besliste anders. Halverwege de tweede helft was de stand 1-1 dankzij Yuri Dijkman. FC ‘s-Gravenzande had nog een kans op de overwinning, maar moest genoegen nemen met een gelijkspel.