FC Den Bosch pakt punt tegen NAC Breda (2-2)

FC Den Bosch stond in een bomvol Vliert tegenover NAC Breda. In de tweede helft werd een achterstand gecorrigeerd. 2-2 William van Overbeek voerde slechts één wijziging door in de basiself. Danny Verbeek keerde terug naar de ploeg. Dit ging ten koste van Shalva Ogbaidze.

De eerste fase van de wedstrijd was ingewikkeld. Beide ploegen zochten naar een uitweg, maar slaagden er niet in duidelijke kansen te creëren. Het spel kwam en ging.

De eerste grote kans van de wedstrijd ging naar NAC Breda. Na twintig minuten ging de bezoekende ploeg tegen de score in. Via Omarsson kon Omgba de bal vanaf de basislijn opschuiven. De bal leek vrij, maar een alles-of-niets-tackle van Oulad M’Hand voorkwam een ​​doelpoging. Zelalem werkte en het gevaar verdween tijdelijk.

Vijf minuten later volgde het gevaarlijkste moment van FC Den Bosch tot nu toe. Met een bekende stop-and-go stuurde Rik Mulders zijn tegenstander het bos in en rende richting de basislijn. Een lage, harde en scherpe voorzet kon Nick de Groot niet bereiken.

De daaropvolgende aanval was succesvol. Rik Mulders maakte een harde terugspeelbal richting Danny Verbeek. De aanvoerder liet de bal passeren via een goede pass van Salah Eddine Oulad M’Hand. Onze nummer 10 zocht de 1v1 op met Martina, dribbelde het gebied in en schoot vanuit een lastige hoek in de verre hoek. 1-0 voor FC Den Bosch!

De bezoekende ploeg wist nog voor rust de stand in evenwicht te brengen. In de 39e minuut nam NAC een corner. Vanuit deze hoekschop belandde de bal via Tom Boere in de verre paal. Ook de bezoekers wisten vlak voor rust op voorsprong te komen. Na een ingewikkelde situatie voor het Den Bosch-doel scoorde Boyd Lucassen de 1-2.

In de tweede helft waren er geen grote kansen. Tot de 72e minuut. Doelman Van de Merbel kreeg een hoge bal, probeerde deze plotseling af te buigen, maar raakte de bal zeer ongelukkig. Kacper Kostorz kon ineens de bal scoren en de stand in evenwicht brengen!

Een paar minuten na de gelijkspel kreeg NAC Breda een grote kans. Hegyi weigerde aanvankelijk een te korte terugspeelbal. Maar de bal viel alsnog voor de voeten van aanvaller Omarsson. De IJslander leek de bal in het open doel te kunnen schieten, maar schoof de bal naast. Ook FC Den Bosch werd al snel weer gevaarlijk. Boumassaoudi ontving de bal zeer goed in het gebied, schoot hard maar wist slechts de zijkant van het net te vinden.

Na deze korte kansenregen kwam het spel weer tot rust. In de slotfase konden beide teams geen aanspraak maken op de overwinning. In De Vliert bleef het hetzelfde.

Volgende week speelt FC Den Bosch een uitwedstrijd tegen VVV-Venlo.

FC Den Bosch: Hegyi, Van den Bogert, Mbete, Zelalem (83. Ikeshita), Oulad M’Hand (60. Boumassaoudi), Verbeek (46. Ogbaidze), De Groot, Van Grunsven, Vicario, Mulders, Kostorz (90. Van Bakel)
NAC Breda: Van de Merbel, Lucassen, Van den Bergh, Garbett (80. Kuijper), Omarsson, Martina, Boere (71. Haugen), Jensen, Royo Castell, Omgba, Janosek

Begin de dag met het nieuws uit uw gemeente met de gratis Nieuwsbrief. KLIK HIER en registreer.