NAC kende een lastige avond in ‘s-Hertogenbosch en moest genoegen nemen met een gelijkspel | BredaVandaag

Door: Eveline Jansen

NAC

BREDA-NAC speelde vrijdagmiddag in ‘s-Hertogenbosch gelijk. Na bijna een halfuur spelen scoorde Oulad M’Hand het eerste doelpunt voor de thuisploeg. Nog voor rust kwam NAC op voorsprong met twee doelpunten van Tom Boere en Boyd Lucassen. In de tweede helft kwamen de inwoners van Den Bosch terug. Kacper Kostorz scoorde twintig minuten voor tijd nog een doelpunt voor zijn ploeg, waardoor de stand 2-2 werd.

Omdat Tein Troost in de wedstrijd tegen FC Dordrecht moest vertrekken, verdedigde Pepijn van de Merbel vandaag het doel. Boere sloot zich aan als spits en NAC begon te voetballen in een 4-4-2-systeem. Hierdoor moest Casper Staring genoegen nemen met een plekje op de bank.

Eerste helft

In de beginfase ontstond er aan beide kanten weinig. De eerste echte kans van de wedstrijd viel pas in de twintigste minuut. Ómarsson schoof op naar links en passeerde de bal naar Aimé Omgba. Hij gaf de bal door aan Boere, maar voordat hij kon schieten kwam er een verdediger van FC Den Bosch tussenbeide. Vijf minuten later viel het doelpunt van FC Den Bosch. Oulad M’hand profiteerde van een één-op-één en schoot de bal in doel: 1-0. Vijf minuten voor rust kreeg NAC een hoekschop. Dit werd niet goed verwerkt door de verdediging van FC Den Bosch. Tom Boere profiteerde en kopte de bal achter doelman Hegyi: 1-1. Kort voor rust scoorde NAC opnieuw. Opnieuw kwam het gevaar uit een hoekschop. De bal belandde uiteindelijk voor de voeten van Boyd Lucassen, die geen moment aarzelde en hard op doel schoot: 1-2.

Tweede helft

Na rust was NAC iets sterker, maar FC Den Bosch wist wel een doelpunt te scoren. Pepijn van Merbel had pech en probeerde de bal onder controle te krijgen. Hij schoot de bal op Kostorz en de bal ging langzaam in het doel: 2-2. Hierna kreeg NAC nog twee kansen om te scoren, maar het schot van Aimé Omgba ging enkele centimeters naast de verkeerde kant van de paal. Een daaropvolgende poging van Dominik Janosek miste de kracht om echt gevaarlijk te worden. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en leidde NAC Breda slechts met 1 punt.

Volgende week speelt NAC thuis tegen Jong PSV.